• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Kılıçdaroğlu: İnsanlar yaşasın, liderliğim gitsin!

Kılıçdaroğlu: İnsanlar yaşasın, liderliğim gitsin!
Kılıçdaroğlu, Kürt sorunuyla ilgili çıkışlarına devam etti: Bütün mesele bu sorunun çözülmesi. İnsanlar ölmesin, benim başkanlığıma mal olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Kürt sorunu hakkındaki çözüm önerisine ilişkin olarak, önemli bir adım attıklarını, bunun arkasının mutlaka geleceğini belirterek, “Bütün mesele bu sorunun çözülmesi. Bu sorun çözülür, insanlar yaşamını yitirmezlerse, bu benim genel başkanlığıma mâl olacak olsun’’ dedi.

Kılıçdaroğlu, TRT 1’de yayımlanan “Politik Açılım’’ programında, gazetecilerin Kürt sorununun çözümüne dair sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Biz MHP için ‘buyurun gelin, sorunu çözelim’ derken, sayın Başbakan MHP’ye yönelik oldukça sert bir üslup kullandı. Açıkça ‘masaya gelmeyin’ diyor. Bu doğru değil. Bizim sorumluluğumuz kadar iktidarın da sorumluluğu var. İktidar, MHP’ye çağrı yapacak. Sert çağrılar değil daha yumuşak bir üslup kullanacak” diye konuştu.

“Özel mahkemelere karşıyız”

Çözüm üretmek gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sayın Hakan Fidan’ın, Başbakan’ın talimatıyla gidip görüşmesi... Devlet meşru zeminlerde gayrımeşru ilişkilere giremez. Bu böyledir... Bu aslında meşru bir devlette olması gereken olgudur. Şimdi biz ne yaptık, gönderdik, ‘git görüş’ dedik. Kamuoyuna yansıdı, savcı ‘suç unsuru var’ dedi. ‘Vay efendim sen nasıl çağırırsın’ ve hemen apar topar yasayı değiştirdik’’ dedi. İlke olarak özel yetkili mahkemelere karşı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Hakan Fidan dolayısıyla hissedilen duyarlılık, ‘nasıl çağırırsınız, bana ulaşacaklardı, beni de çağırabilirlerdi’ noktasına gelince, sayın Başbakan yıldırım hızıyla yasayı çıkardı. Peki bu mahkemelerin yıllardır tutukladıkları, niye tutuklandığını bilmediği halde içeride kalan insanlara aynı duyarlılık niye gösterilmesin?’’ diye konuştu. “Kürt sorununun çözümü konusunda inisiyatif alıyorsunuz. Yarın size de gelirlerse ne olacak?’’ diye sorulunca Kılıçdaroğlu, “Gideriz, hesabını veririz. Bir sorun yok. Bütün mesele bu sorunun çözülmesi. Bu sorun çözülür, insanlar yaşamını yitirmezlerse, bu benim genel başkanlığıma mâl olacaksa olsun’’ şeklinde konuştu.

Sorunun, 30-35 yıllık olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Biz bir yol haritası çizdik, ertesi gün herkes oraya ‘evet’ diyecektir diye bakmamamız lazım, sabırla bakmamız lazım. O nedenle MHP’yi de anlayışla karşılamak lazım. Bu olay bizi umutsuzluğa sevk etmemeli. Toplum ben çaresiz kaldım dememeli. Siyaset kurumu toplumun önünü açmalı ve ona umut vermeli. Önemli bir adım attık. Bunun arkası mutlaka gelecektir. Bölge halkıyla samimi, ilişki kurmamız lazım.’’

Umutsuz olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “MHP’yi de ikna ederiz, BDP’yi de ikna edebiliriz, biraraya gelebiliriz. Ama hemen birisi reddetti diye bir umutsuzluğa kapılmamamız gerekiyor. Onlar bize kızabilirler ama biz onlara kızmayalım. Onların da bir politikaları var, onlara da saygı göstermemiz lazım” diye konuştu. (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89