• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Kılıçdaroğlu hükümeti bombaladı!..

Kılıçdaroğlu hükümeti bombaladı!..
CHP 33. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için tek aday olarak gösterilen Kılıçdaroğlu, kendilerine bırakılan görkemli tarihin sahibi olacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz, Belaltı vurmaz... Tuttuklarını koparırlar. Bu hükümet yönetmiyor, yönetiliyor" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Recep Bey ekonomi bilmiyor, hukuk bilgisi de yok" diye konuştu.

CHP 33. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için tek aday olarak gösterilen Kılıçdaroğlu, kurultayda yaptığı konuşmada Bülent Ecevit'ten Deniz Baykal'a kadar kendilerine bırakılan görkemli tarihin sahibi olacaklarını ve onu çağdaş uygarlığa taşıyacaklarını söyledi.

"Başbakan Kemal" sloganları arasında konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, iki olayın yüreklerini burktuğunu belirtti.

Baykal'a karşı yapılan komplonun sahiplerinin henüz ortaya çıkarılmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "O faililleri bulmak bizim boynumuzun borcudur: Bu koplonun bir parçası değilse hükümete düşen görev failleri çıkarmak zorundadır. Yoksa CHP iktidarında sonuna kadar gideceğiz ve bulacağız onları" dedi.

Zonguldak'ta 30 maden işçinin yaşamını yitirdiğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, işçilerin ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

İşte Kılıçdardaroğlu'nun konuşmasından satır başları...

- Hükümet Baykal'a yapılan komployu ortaya çıkarmalı.

- Zonguldak'taki maden faciası için Recep Bey 'kader' diyor. "Dünyanın her yerinde maden çıkarılır. Bizim kadar yaşamını yitiren emekçi var mı? Nasıl oluyor da başka yerde kader olmayan olay Türkiye'de kader olabiliyor? İş güvenliğini onlara öğreteceğiz. Ölen işçilerin tamamı taşeron işçi. CHP iktidarında taşeronloğu kesinlikle gömeceğiz.

"Kasımpaşalı dedikodu yapmaz"

- CHP iktidarında taşeronluğu gömeceğiz. Kurultaydan sonra ilk ziyaret edeceğim yer emeğin başkenti Zonguldak olacak. AKP iktidarıyla taşlar yerinden oynadı. Sayın Başbakan ülkeyi yönetmekte zorlandı. Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz. Belaltı vurmazlar. Tuttuklarını koparırlar. Yönetiliyorlar, yönetmiyorlar.

- Ulusal değerlemizi koruyacağız. Halk için halkla mücadele edeceğiz. Yoksulluğun rüşvetin sonunu getirmek inşallah bize nasip olacak.

- Özel yetkili mahkemelere son vereceğiz. Artık düğmeye basıyoruz. Yürüyüş değil iktidara koşuyoruz.

- İlk sözümüz halk, son sözümüz halk olacak.

- CHP değişimci ve devrimcidir. CHP İzmir'de Hasan Tahsin, Lozan'da İsmet İnönü'dür. Kine asla yer yoktur CHP'de.

- Demokrasiyi hukukla güçlendireceğiz. İnsanın insana kulluğunu yok edeceğiz.

"Recep Bey ekonomi bilmiyor"

- AKP'nin istediği ekonomi politikası üretmemek üzerine kuruludur.

- Recep Bey ekonomi bilmiyor. Recep Bey 'her üniversiteyi bitiren iş sahibi olamaz' diyor. Gözünü seveyim Recep Bey herkesin gemisi yok. Herkesin işi olacak Recep Bey.

-Biz halkın devrimcisi olacağız. Bir çocuk bile aç yatağa girmeyecek.

- Hiç meraklanmayın. AKP kesinlikle millete hesap verecek. Yoksulla yardım edeceğiz deyip, halkı soyuyorlar. Deniz Feneri örneği ortada... Kaçarlarsa kaçtıkları yere kadar gideceğiz.

- Aile sigortasını getireceğiz. Gidip birilerine yalvarmayacak halk, "bana kömür, bulgur getir" diye...

- Söz veriyoruz, yüzde 10 barajını aşağı çekeceğiz.

- Meclis'te yüzde 13 milli irade gaspı var.

"Korku imparatorluğu yaratıyorlar"

- Korku imparatorluğu yaratıyorlar. Anayasa değişikliği ile bunu yapmaya çalışıyorlar.

- İnsanlar dinlenme korkusu yaşıyorlar. Bu faşizm değil midir? Faşizme geçit vermeyeceğiz. Demokrasi çıtasını yükselteceğiz.

- Kimse korkudan Recep Bey'i eleştiremiyor. Bu korku imparatorluğunu donlandırmak bize nasip olacak.

- Besleme medya bitecek. Yandaş medya halkın değil, sevgili Recep'in gözü kulağı. TRT'nin yeni adı 'Tayyip Radyo Televizyon'

- Başörtüsünü sömürüyorlar. Başörtülü kayıtdışı çalışan kızlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Bu bize oy vermez diye bir kaygımız yok.

- Anayasa değişikliğinde temel amaç yandaş yargı yaratmak.

- Söz veriyorum çağdaş bir Anayasa yapacağız.

"Dokunulmazlıkları kaldıracağız"

- Referanduma gidelim, dokunulmazlıkları soralım. Ama Recep Bey'in yargı fobisi var, gidemez. İktidarımızda dokunulmazlıkları kaldıracağız.

- Recep Bey sadece ekonomi değil, hukuk da bilmiyor.

- Mayınlı arazileri topraksız köylüye vereceğiz. Recep Bey sulanmasın o işe...

- Kurmak istediği yalan talan düzenine karşı mücadele tetiğimiz için Recep Bey korkuyor. Ama korksun, çünkü CHP iktidarı geliyor.

"Kalpazan'dan Başbakan olmayacak"

- Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Parlamentoda vurguncu, talancı, kalpazanın yeri yoktur. Bunları silip atacağız. Bu yasayı çıkaracağız ki naylon faturacıdan Maliye Bakanı, kalpazandan Başbakan olmayacak. Politikacı da halka hesap verecek.. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak boynumuzun borcu.

- Plan Bütçe Komisyonu'nun yanında TBMM'de kesin hesap komisyonu kuracağız. Başkanı da ana muhalefet olacak. Biz de hesap vermekten korkmayacağız.

- Bir mağdur edebiyatıdır gidiyor... 7 yıldızlı otellerde kalırsıb, 5 yıldızlı otellerde kalırsın, 4 çekerli jiplere binersin ama adamcağız mağdur. Anlamak mümkün değil. Bir uçak yetmiyor, ikinci uçak alıyor, Recep Bey mağdur! Emekliler, öğretmenler, yoksullar mağdur değil mi? Dersane parasını ödemedi diye çocuğu intihar eden, hapishaneye giren aile mağdur değil mi? Eğri doğru oldu, doğru da eğri oldu bu iktidarda. Bunu değiştireceğiz.

- AB bizim için de çok önemli ama çifte standartı kabul etmeyeceğiz. AB temsilcilerinin raporlarında çelişkiler var. Neden yapmadıklarınızı dayatıyorsunuz.

- Bizim bu ülkede bu saatten sonra bölünme lüksümüz yok.

- 3 Y ile mücadele edeceğiz dediler. Bunlar Y'den yemeyi anladılar. 3 defa yediler.

- Ben yok artık, biz varız. Tarlalarda artık biz varız.

- İktidar koşusunu yapacağız. Siz hazırsanız biz de hazırız.

- Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşcesine yürüyeceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89