• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Kılıçdaroğlu eşini sarılarak teselli etti!

Kılıçdaroğlu eşini sarılarak teselli etti!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalp krizi sonucu hayatını kaybeden kayınpederi 82 yaşındaki Ali Hıdır Özdağ, Tunceli’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalp krizi sonucu kaldığı evin penceresinden düşerek hayatını kaybeden kayınpederi 82 yaşındaki Ali Hıdır Özdağ, Tunceli’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Oldukça üzgün olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, eşi Sevim Kılıçdaroğlu’nu sarılarak teselli etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli’de, kalp krizi geçirdikten sonra kaldığı evin penceresinden düşerek öldüğü belirlenen kayınpederi Ali Hıdır Özdağ’ın cenaze törenine katıldı. İstanbul’daki programını iptal ederek Tunceli’ye gelen Kılıçdaroğlu, tarifeli uçakla geldiği Elazığ’dan, karayolu ile Tunceli’ye geçti. Kılıçdaroğlu’nu, cemevinde eşi Sevim Kılıçdaroğlu, kayınvalidesi Fatma Özdağ, kızları Zeynep, Aslı ve damadı Cengiz Nadir tarafından karşılarken, vatandaşlar da alkışladı. Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ise Güney Kore’de sürdürdüğü doktora eğitimi nedeniyle törene yetişemediği bildirildi. Siyah takım elbise ve boğazlı kazak giyen Kılıçdaroğlu, cemevinde eşi ve kayınvaldesinin yanına giderek başsağlığı diledi, aynı zamanda teyzesi olan kayınvaldesinin elini öptü.

26934

Kılıçdaroğlu kayınpederinin cenazesine katıldı

Ölen Ali Hıdır Özdağ için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sevim Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma, Yardımlaşma Derneği Cemevi ile Nazimiye İlçe Meydanı’nda iki ayrı cenaze töreni düzenlendi. Tunceli’deki cenaze törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, Engin Altay, Vokan Canalioğlu, Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçelebi, milletvekilleri Kamer Genç, Ahmet Ersin, Mehmet Sevigen ile Şevket Köse, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, BDP’li Belediye Başkanı Edibe Şahin, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş da Kılıçdaroğlu ile birlikte saf tuttu. Tunceli’deki cemevinde düzenlenen cenaze törenine, EMEP’li ve CHP’li ilçe belediye başkanları da katıldı. Özdağ’ın tabutunun musalla taşına getirilmesinin ardından cenaze töreni 29 yaşındaki Alevi Dedesi Kadir Bulut tarafından kıldırıldı.

Törenin ardından cenaze karayoluyla 30 kilometre mesafedeki Nazimiye İlçesi’ne götürüldü. İlçe Meydanı’nda yapılan ikinci törene yaklaşık 1000 kişi katıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, buradaki törenin ardından tabuta omuz vererek, cenaze arabasına kadar taşınmasına yardım etti. Cenaze daha sonra ilçeye 10 kilometre mesafedeki Dereova Köyü Ayranlı Mezrası’na götürülüp burada toprağa verildi. Defin sırasında eşine sarılarak teselli eden Kılıçdaroğlu, mezara da eşiyle birlikte toprak attı.

Özdağ’ın bazı akrabalarının "Köyünde de komşuları var. Onlar için de helallik alınsın" istekleri ise Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı Ali Kılıç’ın ’Vaktimiz yok’ gerekçesiyle kabul etmedi. Köyde taziye dileklerini kabul eden Kılıçdaroğlu, karayoluyla Elazığ’a haraket etti

Vatan

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89