• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Kılıçdaroğlu Diyarbakır Belediyesinde...

Kılıçdaroğlu Diyarbakır Belediyesinde...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e bayram ziyaretinde bulundu.

Osman Baydemir ziyaret sırasına şunları söyledi:

Sayın başkan hoş geldiniz şeref verdiniz. 8 bin yıldır Diyarbakır’da yaşam hiç kesilmedi. Son on yıllık kesimde biz de bu şehre hizmet etme şerefini taşıyoruz. Bu ziyaretinizi barış adına kucaklaşma adına büyük bir değer atfettiğimizi de ifade etmek istiyorum. Öyle bir atmosferde bulunuyoruz ki bayramın ikinci günündeyiz ancak yüzlerce insan cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatırmış durumdalar.

41332Hepimize çağrıları kardeş kanının artık dökülmemesi. Bu talepler aynı zamanda bizlerinde talepleri. Hepimizi büyük bir gemide bulunuyoruz ve bu gemi okyanusun ortasında rotasını kaybetmiş. Bu gemi battığında 74 milyonun tamamı helak olacak. Bu ziyaretinizin tarihi bir önemde olduğunu düşünüyorum.

Baydemir konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu’na Kürtçe Türkçe sözlük hediye etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Benim Diyarbakır’a ilk gelişim 1976 yılı. Sokaklara çok sayıda çocuk vardı ve kendi kendime sordum, “Bu çocuklar büyüyünce ne olacak”. Benim genç bir kamu görevlisi olarak sorduğum soruyu devlet ne yazık ki sormadı.

Biz iktidar partisi değiliz. Ama bizim bir sorumluluğumuz var. Kimse bir şey üretmiyorsa bizim bir şeyler yapmamız lazım.

ANALAR AĞLAMASIN

Laf çok güzel “Analar ağlamasın” ama ağlamayan ana kalmadı. Buna kim engel olmalı. Siyasetçi… Siyasetçinin sorumluluğu varsa oturup konuşmalı, tartışmalıyız. Ortak paydalarımız çok…

SİYASET HAYATIM BİTECEKSE BUNA RAZIYIM

Ben dedim hükümete bizim yol haritamız eksik ya da yanlış olabilir. Siz bir yol haritası belirleyin. Sorunun çözümü TBMM'de. Yeterki siyaset kurulu sorumluluğunu üstlensin. Bu sorunun çözümü benim siyaset hayatımı bitirecekse ben buna razıyım.

ÖLÜM ORUCUNU BIRAKSINLAR

Diyarbakır çok önenli bir kent. Uygarlıkların beşiği burası. Her dilden çok insanımız var burada. Biz etnik kimliği siyaset konusu yapmadık. Demokrasi ve özgürlük kapsamında yola çıkabilirsek ben eminim.

41333

Şu anda çok sayıda hapishanede ölüm orucuna yatan siyasetçiler var. İnsan bedenini ölüme yatırıyorsa bunu düşünmemiz lazım. Bir kişinin tutuklu ve ya mahkum olması onun yaşamının devletinin güvence altında olduğunu gösterir. Buna hepimizin kulak kabartması lazım. İnsan hayatından daha değerli birşey yoktur. Bu ölüm oruçlarını bıraksınlar. Onların sesleri yeterince değerlendirilmedi ama insan hayatı çok önemlidir.

AYIRMAK İSTİYORLAR AYIRAMIYORLAR

Hükümet bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Barış kelimesi çok rahat herkesin ağzına aldığı bir söz oldu. Barış aynı zamanda karşısındaki kişiyi dinlemektir. Barış telepleri dinlemektir. Barış bir masanın etrafında uzlaşabilmektir. Siz sadece benim dediğim doğru derseniz. Barışı sağlayamazsınız. Siyasetçi olarak biz bir ayrım yapmadık. Her dile saygılıyız. Bizim Diyarbakr'a gelişimizin bir anlamı ve biz bu ülkede yaşayan herkesin birbiriyle kucaklaşmasını istiyoruz. Çok güçlü bağlarımız var. Ayırmak istiyorlar ayıramıyorlar.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89