• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 19 °C

Kılıçdaroğlu çok kötü yakalandı

Kılıçdaroğlu çok kötü yakalandı
CHP Tunceli Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Öymen'in o sözlerini "alkışlamadım" dedi ama görüntüler onu yalanlıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te Onur Öymen'i 'alkışlamadım' dedi. Peki gerçekte neler oldu?

Kılıçdaroğlu bugün Tunceli'de, CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında iddiaları reddetti.

FOTO GALERİ (Onur Öymen'e tepkiler)

Kılıçdaroğlu ''Yandaş medyada verildiği gibi Onur Öymen'in konuşmalarının o bölümünü hiçbir zaman alkışlamadım. CHP grubundan da kimse alkışlamadı'' dedi.

Peki gerçekte neler oldu?. Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi özelilkle o bölümü alkışlamadı mı? Meclis TV görüntüleri ve tutanaklar incelendi..

Öymen'e üç alkış var

Öymen'in konuşması toplamda üç kez alkışlanıyor. Meclis TV kameralarında ilk ikisi gösterilmiyor.. Ancak kürsüden inerken CHP grubunun yaptığı alkış sırasında CHP grubu gösteriliyor. Kılıçdaroğlu da alkışa katılıyor.

İlk iki alkış o sözlerden sonra

Dikkat çeken nokta ise ilk iki alkışın Öymen'in tepki çeken o sözlerinden sonra gelmesi.. Kılıçdaroğlu Öymen'in o sözlerini grubunun da alkışlamadığını söylüyordu. Ancak Öymen'in konuşmasının o bölümünü uzun tuttuğu ve sözünü kesmediği de gözüküyor..Yani alkışa imkan verecek bir ortam yok..

7819

Kritik sözler 18.42'de söyleniyor

Öymen'in Dersim isyanıyla ilgili tepki çeken sözlerinin de yer aldığı bölüm çok üzün sürüyor.. O sırada CHP grubundan alkış gelmiyor. Çünkü Öymen'in konuşması uzun sürüyor Dolayısıyla Kılıçdaroğlu da alkışlamıyor..

İlk alkış 18.48'de

Onur Öymen: Değerli arkadaşlarım, işte siz maalesef Türkiye'nin bu güzel geleneklerinden sapıyorsunuz. Üzülerek söylüyorum ki Türk milleti, hiçbir 10 Kasımda, bu kadar üzüntü verici, bu kadar kasvetli ve bu kadar kahredici bir tabloyla karşı karşıya gelmemişti. (CHP sıralarından alkışlar. Görüntülerde CHP sıraları gösterilmiyor)

İkinci alkış 18.52'de

Öymen Öymen: Türk Bayrağı’nı şehit ailesinin elinden almaya kim cesaret edebilir Türkiye'de? Bu insanı siz ağlatıyorsunuz. Yalnız evladını kaybettiği için ağlamıyor ama bayrağı elinden alındığı için ağlıyor. Nasıl yaparsınız bunu?" diye konuşuyor (CHP sıralarından alkışlar. Ancak kameralara yine CHP sıralarını göstermiyor.. )

Ve final bölümü. 24 dakika süren konuşmanın sonu..18.04

Onur Öymen: Biz, hangi kökenden gelmiş olurlarsa olsunlar bütün insanlarımızla el ele, çağdaş dünya insanlarının sahip oldukları bütün haklara sahip olarak demokrasi ve özgürlük içinde kalkınmalarını sağlayacağız ve yurt dışından hazırlanan yol haritalarını yırtarak tarihin çöplüğüne atacağız. Yüce Meclisi saygılarımla selamlıyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Kılıçdaroğlu da alkışa katılıyor

Kameralar bu kez CHP sıralarını uzun uzun gösteriyor. Ön sırada Kıçıldaroğlu oturuyor hemen yanında da Baykal.. CHP'li vekiller gibi Kılıçdaroğlu da alkışlıyor..Alkışlama süresi yaklaşık 13 saniye sürüyor ve Kılıçdaroğlu'nun alkışı kısa kesmediği ve grubuyla birlikte beraber alkışı bitirdiği gözleniyor 

İşte Onur Öymen'in tepki çeken sözleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 10 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda Kürt açılımının öngörüşmelerinin yapıldığı oturumda yaptığı konuşmada, Dersim isyanıyla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamalar sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerce tepki çekmişti. Öymen'in tepki çeken sözlerini TBMM tutanaklarından birebir aktarıyoruz:

ONUR ÖYMEN- (Devamla) - Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yapılan iş, aslında maalesef, Türkiye için üzüntü vericidir, ibret verecidir ve çok hazindir. Atatürk Şeyh Sait’le müzakere mi etti? Dersim isyanını yapanlarla müzakere mi etti?

ŞERAFETTİN HALİS (Tunceli) – Dersim’de isyan yoktu Sayın Hatip.

SIRRI SAKIK (Muş) – Dersim’de katliam oldu, katliam.

ONUR ÖYMEN - Onların sözcüleriyle, temsilcileriyle masaya mı oturdu? Bunların hiçbirini yapmadı arkadaşlar. Yabancı ülkelerin istihbaratından mı yararlandı? Hayır.

MUHARREM SELAMOĞLU (Niğde) – Neyi neyle karşılaştırıyorsunuz Sayın Öymen?

ONUR ÖYMEN (Devamla) - Türkiye’nin istihbaratından yararlandı ve kısa bir sürede bütün terör örgütlerini dize getirdi. Değerli arkadaşlarım “Analar ağlamasın.” diyorlar. Maalesef, bu ülkenin anaları çok ağladı. Çok şehit verdik. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz var. Hepsinin anası ağladı. Bir kişi çıkıp da “Analar ağlamasın. Biz bu savaştan vazgeçelim.” demedi. Kurtuluş Savaşı’nda analar ağlamadı mı?

SIRRI SAKIK (Muş) – Sizin çocuklarınız nerede?

ONUR ÖYMEN (Devamla) - Kimse çıkıp da “Analar ağlamasın. Biz şu Yunanlılarla anlaşalım.” dedi mi? Şeyh Sait isyanında analar ağlamadı mı? Dersim isyanında analar ağlamadı mı? Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Bir tek kişi Türkiye’de çıkıp da “Analar ağlamasın diye, bu mücadeleyi durduralım.” dedi mi? Dünyada diyen var mı? Amerika’da bir saat içinde 3 bin kişiyi öldürdü teröristler. Bir Amerikalı devlet adamı çıkıp da “Aman, analar ağlamasın. Şu teröristlerle bir uzlaşalım.” dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Niçin? Çünkü, terörle mücadele cesaretiniz yok. Sizden önceki bütün hükûmetlerin gösterdiği cesareti siz gösteremiyorsunuz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89