• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 20 °C

Kılıçdaroğlu: Barışı getireceğim!

Kılıçdaroğlu: Barışı getireceğim!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu Diyarbakırlıları boynunda puşiyle selamladı.

Kılıçdaroğlu çok tartışılan "özerklik şartı"yla ilgili, "Türkiye bir bütündür kimse bölmek istemiyor. Bu coğrafyada kardeşçe huzur içinde yaşayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, bayrak eleştirisi yapan Başbakan Erdoğan’a, “Bayrak üzerinden politika yapmak bölücülüktür, en büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Mitinge Kılıçdaroğlu'nun eşi Sevil Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP liderinin Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek başladığı miting konuşmasından satır başları şöyle:

'Diyarbakır Cezaevi'ni müze yapacağız'

"Recep Bey buraya geldi yeni ve daha büyük modern bir hapishane sözü verdi. Kemal kardeşiniz size hapishane değil fabrika sözü veriyor. Geçmişimizle gerekirse yüzleşeceğiz. Acılarımızı paylaşacağız. O hapishaneyi müze yapacağız ve halka armağan edeceğiz. Her gelen geçmişte yaşanan dramları görsün öğrensin diye.

'Düşüncesini açıkladığı için yüzlerce insan içerde'

110 tane faili meçhul var hala aydınlatılmamış. Dur ihtarına uyulmadığı gerekçesiyle öldürülen kişi sayısı 313. cezaevinde tedavi izni verilmeyip hayatını kaybeden kişi sayısı 212. Tutuklu sayısı 52 bin kişi. Daha mahkum olmamışlar. Yakalayıp içeri atıyorlar ve aylarca neden suçlandıklarını bilmiyorlar. Düşüncesini açıkladıkları için 2010’un ilk 6 ayında yüzlerce kişi yargılanıyor, 1219 yıl hapis cezası isteniyor."

'Yerel yönetim özerkliği getireceğiz'

"Size geliyoruz, ayağınıza geliyoruz. Daha çok ayağınıza geleceğiz, çayınızı içeceğiz. Avrupa'nın düzenini, yerel yönetim özerkliliği getireceğiz. Buradan söylüyorum, Türkiye bütündür, kimse bölmek istemiyor. Hepmiz barış içinde yaşayacağız.

Erdoğan "Sizin mitinginizde niye bayrak yok?" diyor. 73 milyon yurttaşın ortak paydası bu. Bayrak üstünden siyaset yapılmaz. Hepimizin şerefidir o bayrak. Onun üzerinden politika yapmaksa bölücülüktür. En büyük bölücülük de Erdoğan'dır. Hakkari neyse Edirne de odur. Biz niye bölünelim? Bölücü olan belli Ankara'da oturuyor. Adı da belli: Erdoğan'dır, diyorum. Hakkari'de eski bir muhtar geldi. "Biz bölünmek istemiyoruz, kanı durdurun" talebinde bulundu. Ne güzel talep.

Barışı getireceğim. Türkiye'yi cennete çevireceğim.

'Fabrika mı hapishane mi?'
Diyarbakır'da hapishane sözü veren Başbakan var. Hapishane istiyorsanız, eyvallah. Size sıcak sulu hapishane yapar. Ama hapishane değil, fabrika istiyorum, diyorsanız, AKP'ye sırtınızı döneceksiniz. yeni CHP diyeceksiniz.

Erdoğan ilginç bir insan. Diyor ki "Kürt sorunu var." Sonra diyor ki "benim sorunum." Sonra bakıyoruz "öyle sorun yoktur" diyor. Var mı? Var mı böyle sorun? Millet mi Erdoğan mı doğruyu söyler? Ben de millete inanıyorum. Böyle bir sorunu çözmek Kemal kardeşinizin derdi olucaktır.

1.5 milyonluk Diyarbakır'da sivil havaalanı var mı? "Önem veriyorum" diyor, neden sivil havalanı yok?

Oylarınızı aldılar, sözlerini tutmadılar, yüzünüze bakmadıklar. Oy isteyeceğiz, çünkü benim için yandaş yok vatandaş var. Fabrika yok istihdam yok. Millet borç batağında. Diyarbakır'da icra dairesi sayısı 2002'de 3, 2011'de 7 oldu.

Petrol boru hatları bu bölgeden geçer, doğalgaz burdan geçer, burda fabrikalar olacak. İnsanlar alınteri dökecek, akşam eve hzuur içinde deöncek .

Recep Beyin derdi para. Niye para onu açıklayacağım. 2 buçuk aylık Kübra. Annesini kucağında açlıktan öldü. 2. Diyarbakırlı anne, 4 çocuğuna sabah kahvaltısı vermedi diye intihar etti.

Aile sigortası getireceğiz, her ay en az 600 lira kadının banka hesabına.

"Merkez Bankası'ndaki para var, Kılıçdaroğlu gözünü o paraya dikmiş" diyor. Para mı hayat mı önemli soruyorum. Hayat önemli değil mi? İnsan önce onu düşünür.

Size sözüm var. Bu ülkede yoksulluğu bitireceğim. Her etnik kimlikten insanımız barış içinde özgür yaşayacak.

ÖSYM başkanı istifa diyor, gençler. Ali Demir. Ardamarı çatlamış adamdan hayır gelmez, umut verilmez. Tüm bunların üzerinden koltukta oturuyorsa bana yetki verin onu o koltuktan indiriyim.

5 yıldır atanamayan öğretmenler var. 4B'de öğretmen 4C'de tekel işçileri var. Sorunları biliyorum. Çözüm halkın iktidarında. 'Erdoğan'ın karşıma çıkması için kul hakkı yememeli'

Kendine güveniyorsan, çık karşıma, ben sorarım sen cevap veririsin, sen sorarsın ben cevap veririm. Recep karşıma çıkabilir mi? Çıkamaz. Onun için 3 şart lazım:

1- Geçmişinini temiz olmaıs lazım
2- Kul hakkı yememeli
3- Mangal gibi yürek lazım

Açılım, açılım dedi, kepenkleri yüzüne yedi. Baktı kimse gelmiyor, suçlu belediye, dedi. Malı götürdü. İntibak yasası çıksın diyoruz emekli kardeşlerim. 9 milyon emeklinin de oyunu istiyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89