• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 11 °C

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye yanıt verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Koltuk tedarikçisi” sözlerine yazılı yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yüzde 60’lık blok derken, halkın bize verdiği sorumluluğu anlattık. Görünen o ki diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP’siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar” dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz yüzde 60’lık blok derken, kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, Türkiye’nin önceliği olan hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın bize verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştık.”

‘İlkeler ve Türkiye’nin çıkarıdır’ dedik’

“Üç siyasi parti de seçim öncesi ‘AKP otoriterliğinin sonlandırılmasını’, ‘demokratik hukuk devletinin yeniden oluşturulmasını’, ‘başta 17-25 Aralık olmak üzere yolsuzlukların üzerine gidilmesini’ öncelik olarak açıkladı. Halk da sandıkta yüzde 60’a, bunun için yetki verdi. ‘Bir sonraki seçimi değil, Türkiye’yi düşünen her siyasetçinin görevi bu sorumluluğu yerine getirmektir’ diye düşündük. ‘Bunun için her koltuktan feragat etmeye hazır olduğumuzu’ söyledik ve gösterdik. ‘Çünkü bizim için önemli olan ilkeler ve Türkiye’nin çıkarıdır’ dedik.”

‘Bizim için kriter, ilkeler ve halka verdiğimiz sözler’

“Görünen o ki diğer muhalefet partileri bir sonraki seçimi hesapladıklarından olacak, AKP’siz bir seçeneği hayal dahi edemez durumdalar. Bizim tek önceliğimiz baştan beri, halka verdiğimiz sözlerin, ortaya koyduğumuz ilkelerin hayata geçmesidir? Emekliye 2 bayramda ikramiye, çiftçi mazotunun 1,5 lira olması, taşeron işçiliğin kaldırılması, asgari ücretin bin 500 lira olması gibi? Çünkü siyaseti millete hizmet etme işi olarak görüyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim dışımızdaki partiler, ne yazık ki kiminle koalisyon yapıp yapmayacaklarını söylüyor, bizim içinse kriter ilkeler ve halka verdiğimiz sözlerdir.”

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Birlikte hükümet kuralım, Başbakan sen ol” önerisinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun teklifini, “Küçük hesap peşinde koşmuyoruz” diyerek reddetti. AK Parti’ye “şartlı evet” diyen Bahçeli, erken seçim için de 15 Kasım tarihini verdi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Bahçeli’nin bu açıklamalarını “Bugün Sayın Bahçeli’nin demeci var. Sayın Bahçeli kendisinin kabul etmeyeceğini ifade etmiş. Biz millete havale ediyoruz, millet takdir edecek” diye değerlendirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, Kılıçdaroğlu’nun teklifiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Bu öneri, siyasi rüşvet olarak tarihe geçecektir. Sayın Kılıçdaroğlu, siyaseten uygunsuz bir teklifte bulunmuştur” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli Twitter hesabından, “Acaba diyorum, koltuk tedarikçiliğine heveslenenler, mevki düşkünlüğüne kapılanlar hayat ve siyasetin hakkını layıkıyla verebilirler mi?” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89