Gergerlioğlu, “Suçum, barış istemek, eşitlik, adalet ve hak mücadelesi vermek. Açığa alındığım süre içinde de hak bildiğimi söyledim, şimdi de sonrasında da söyleyeceğim.
Çünkü bu toprakların tüm kimlikleri adalete çağıran seslere çok ihtiyacı var. Kendi yaratılışını insandan üstün gören şeytandan sonra dünyamızda değişen çok şey yok” dedi.
"Hakikatin ışığı söndürülemez"
Kendi milliyetini öteki gördüğünden üstün görenler dünyayı adaletsizliğe sürüklüyor diyen Gergerlioğlu, “Yine insanlar adalet yerine zulüm, barış yerine savaşı tercih ediyorlar. Bu gidişe ‘dur’ diyenler tarihin her döneminde güç sahiplerince engellemelerle karşılaşsa da hakikatin ışığı söndürülememiştir. Irkçılık yapana karşı çıkan Hz. Musa haklı çıkmış, “Dünya siz ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın dönüyor” diyen Galile galip gelmiş, onları engelleyenler mahcup olmuştur. Biliniz ki evrensel değerlere sahip çıkan yenilmez” şeklinde konuştu.
"Dünya hayatı ve lezzetleri geçicidir"
Haksızlıklara karşı sessiz kalan dindar insanları da eleştiren Gergerlioğlu, “Hiçbir şey olmamış gibi ortalıkta mutlu mesut dolaşan güçlü dindarlarım, yegane güç sahibinin zerre miktarı haksızlıktan soracağı bir gün var..! Dünya hayatı ve lezzetleri geçicidir. Bir hekim ve barış aktivisti olarak yaşamdan, yaşatmaktan, yaşam hakkını savunmaktan yana olan duruşum, yürüyüşüm devam etmektedir, edecektir. Bu topluma karşı sorumluluğumu hiçbir karar engelleyemeyecektir” ifadelerini kullandı.
KHK ile ihraç edilen Gergerlioğlu: Suçum, barış istemek

Resmi Gazete’de yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devlet memurluğundan ihraç edilen eski Mazlumder Başkanı aktivist ve T24 yazarı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, yazılı bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi.
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler





ÖNE ÇIKANLAR
Fotoğraflarla Kürdistan’a dönen ilk hacı kafilesi
Başkent Hewler’de huzurevi
IŞİD’in son mevzisinden kaçış...
Kürdistan Parlamentosu'nun yeni üyeleri yemin etti
12345678
Sait Çürükkaya...
Antep'te sokak düğününe bombalı saldırı
Cizre'deki bodrumlarda ne yaşandı?
Nizamettin Ariç - Xakî Bîngol - Çîyayê Şengalê
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89
Tel : 0532 261 34 89
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.