• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

KCK’den 1 Kasım seçim açıklaması

KCK’den 1 Kasım seçim açıklaması
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 1 Kasım seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 7 Haziran sonrasında yaşanan süreci "siyasi darbe" olarak tanımlayan KCK, yeni hükümetin tek maddelik "savaş" programı olacağını belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 1 Kasım seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

7 Haziran sonrasında yaşanan süreci “siyasi darbe” olarak tanımlayan KCK, “Darbe içinde darbe yaparak, çok yönlü müdahalelerle bir toplumsal mühendislik aracı haline sokulan 1 Kasım seçimlerini yaparak 7 Haziran’da kaybettiği hükümete fiilen el koymanın resmi gaspını da yapmıştır. Fiili gaspı kılıfına uydurup meşru hale getirmiştir. AKP’nin 1 Kasım seçim başarısı olarak lanse edilen bu hükümet gaspı olmaktadır. Bu açıdan AKP’nin başarısı ve HDP’nin kaybetmesinden söz edilmesi bu gaspı örtmenin kılıfı olarak görülmelidir” dedi.

Yeni hükümetin tek maddelik “savaş” programı olacağının söyleyen KCK, şunları belirtti:

“AKP, 7 Haziran sonrası gasp ettiği ve şimdi yasallaştırdığı bu hükümetle hem hegemonik otoriter sistemini kurmaya çalışacaktır hem de Kürd Özgürlük Hareketi ve demokrasi güçlerine karşı sürdürdüğü savaşı tırmandıracaktır. Seçim öncesi bu savaşı tek bir gerilla kalmayana kadar sürdüreceğini açıklamışken, 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından da kamuoyuna resmen duyurmuştur. Bu yeni hükümetin tek maddelik siyasi programıdır. Söylenecek diğer şeyler ise bu savaş politikasının aksesuar niteliğindeki tamamlayıcısı olacaktır. Kuşkusuz AKP, hükümeti kuracaktır. Ancak hükümet kurmuş olmak Türkiye’nin sorunlarının çözüleceği anlamına gelmemektedir. Önemli olan Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir zihniyet ve politikaya sahip olmaktır. Türkiye’nin ihtiyacı var olan kutuplaşmayı ortadan kaldıracak ve sorunları çözecek bir hükümettir. Ancak AKP, Türkiye’yi içeride ve dışarıda büyük badirelerle karşı karşıya getirecek savaşta ısrar etmekte karar kılmıştır.”

Ömer Çelik’in dün akşamki açıklamasının Dolmabahçe Mutabakatı’nın reddi anlamına geldiğini belirten KCK, “Ömer Çelik’in ‘Sonuna kadar savaşacağız’ söylemi Dolmabahçe Mutabakatı’nın reddedilmesi ve Önder Apo’ya uygulanan, ağır tecrit altında tutulmasıyla başlatılan savaşın bugün daha açık bir ifadeyle kamuoyuna sunulması olmaktadır” dedi.

KCK, tüm demokrasi güçlerini büyük tehlikelerin beklediği uyarısını yaptı, “Bir araya gelin” çağrısında bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89