• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

KCK sanıkları aday olabilir

KCK sanıkları aday olabilir
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, KCK davasında yargılanan sanıkların milletvekili adayı olabileceğine işaret etti.

Şırnak'ta incelemelerde bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Kürt sorununun çözümü için koşulların uygun olduğunu ve hükümetin ileri bir adım atmasını istedi. KCK tutuklularının Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde siyasete girebileceği mesajını veren Kışanak, "Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın adaylıkları konusunda da ilkesel olarak asla ve asla hiçbir tereddüdümüz olamaz.

Şuanda içeride bulunan arkadaşlarımızın durumu ne ise, benim durumum da aynıdır. Hiçbir farkımız yoktur. Biz ilk gün bu operasyon yapıldığı günden şimdiye kadar aynı tutumu söyledik. Aynı tutumu takındık. O arkadaşlarımızın da sonuna kadar her bir ferdi gibi, bu ülkenin, bu halkın ferdi gibi aday olma hakları da vardır. Böyle bir haklarını kullanırlarsa biz buna saygı da gösteririz" dedi.

Tunus ve Mısır'daki halk isyanlarına dair Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerini eleştiren Gültan Kışanak, "Türkiye'nin de demokratikleşmede çok sıkıntılar var. Kürt halkının mücadelesi de bunlardan birisidir. 30 yıldır Kürt halkı güçlü bir özgürlük mücadelesi vermeseydi Türkiye'deki statükosu bu sarsılan noktaya gelmeyecekti. Başkalarına 'halkı dinleyin' diyor. Başkalarına 'sokağı dinleyin' diyor. 'Halkın taleplerine yanıt verin' diyor. Ama bu ülkede sokağa çıkana copla, gaz bombalarıyla, panzerlerle müdahale ediliyor" diye konuştu.

MECLİSTE VERDİĞİMİZ BÜTÜN ÖNERGELERİ REDDEDİYORLAR

Kışanak, dün akşam ise BDP Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır ile birlikte Şırnak'ta işadamları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Kışanak buradaki konuşmasında ise, "Demokratik özerklik' dediğimizde 'bölücü' deyip kıyamet koparıyorlar. 'Ana dilimizi istiyoruz' dediğimizde 'imkansızdır, kimse benden ana dil istemesin' diyorlar. 'Bu halk kendi kendini yönetmek istiyor' dediğimizde buna karşı çıkıyorlar. 'Hakikatleri araştırma komisyonu kuralım' diyoruz buna karşı çıkıyorlar. Mecliste verdiğimiz bütün önergeleri reddediyorlar. Peki nasıl barışacağız? Şırnak nasıl barışacak? Ankara, Şırnak'ın yaşadıklarını görmeden, burada yaşananları açığa çıkarmadan, nasıl barışacağız? Barışmanın ilk adımı yaptığı haksızlığı kabul etmektir. Bunu kabul etmeyenin yeniden bize haksızlık yapmayacağının güvencesi ve garantisi yoktur" şeklinde konuştu.

Kışanak, "Kürtler özgürlüğünü istiyor. Kürtler demokratik özerklik istiyor. Kürtler anadilde eğitim istiyor. Kürtler kimliğini kabul eden bir anayasa istiyor. Kürtler bu ülkenin eşit özgür yurttaşları olarak kendi anayurtlarında öz yönetim hakkına sahip olmak istiyor" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89