• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

KCK operasyonu: Bu kez avukatlar hedefte

KCK operasyonu: Bu kez avukatlar hedefte
Başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 60’a yakın kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul, Bursa ve Denizli'nin de içinde olduğu 16 ilde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. 

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında, Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da aralarında bulunduğu 51 kişiye yönelik gözaltı kararı olduğu ve bunlardan çoğunluğunun İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan 18'inin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar olduğu dile getirildi.

İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin kaldığı ve çalıştıkları yerlere ilişkin arama kararı verildiği de belirtilirken, barodan gözlemci avukatların gelmesiyle birlikte hukuk bürolarında arama yapılacağı da kaydedildi. Haklarında gözaltı kararı verilen avukatların hepsinin, İmralı Cezaevinde yatan Öcalan ile zaman zaman haftalık olağan görüşmeleri gerçekleştiren avukatlar olduğu ve bu avukatların, Öcalan'ın talimatlarını örgüte iletmek suçlamasıyla gözaltına alınacağı aktarıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Denizli'nin de aralarında bulunduğu 16 ilde operasyon yapılırken, Diyarbakır'da yürütülen KCK operasyonunun, bu operasyonların dışında olduğu bildirildi. 

Bu arada gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözetim alında tutulan avukatların, Avukatlık Yasası uyarınca, Emniyette ifade vermeyecekleri ve avukatların tamamının gözaltına alınmasından sonra İstanbul Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.

70 AVUKAT GÖZALTINDA

İstanbul'daki 47 avukatla birlikte Muş'ta Av. Mensur Işık, Siirt'te Av. Şakir Demir, Diyarbakır'da Baran Pamuk, M. Nuri Deniz, Serkan Akbaş, Muharrem Şahin, Meral Atasoy, Fuat Çoşacak, Osman Çelik ve Mehmet Ayata, Urfa'da Av. Cemo Tüysüz, Mersin'de Av. Bedri Kuran, İzmir'de Servet Demir, Mehmet Bayraktar, Nezahat Paşa Bayraktar ve Mizgin Irgat, Şırnak'ta Av. Veysel Vesek ve Av. Hakzan Sadak, Batman'da Av. Mehdi Öztüzün, Van'da Sabahattin Kaya ve Cemal Demir, Ankara'da Nevzat Anuk, Hakkari'de Davut Uzunköprü gözaltına alındı.

ALINAK’IN KARS VE İSTANBUL’DAKİ EVLERİNE BASKIN

Kars'taki evi ve iş yeri basılan eski milletvekili Mahmut Alınak'ın İstanbul'daki evine de baskın düzenledi. Baskın sırasında evde bulunan Alınak ve kızının telefonlarına el konulduğu belirtilirken, arama ve gözaltılara karşı çıkan Alınak ile polisler arasında tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89