• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

KCK: Denizler'in sosyalizm mücadelesini zafere götüreceğiz

KCK: Denizler'in sosyalizm mücadelesini zafere götüreceğiz
KCK, Deniz Gemiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yayınladığı mesajda ““Türkiye devrimi önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin yıl dönümünde saygı ile anıyor, onların başlattığı özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesini zafere götüreceğimiz sözünü yineliyoruz.” denildi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı Deniz Gemiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Fırat Haber Ajansı’nda yer alan açıklama şu şekilde;

51066

Kendisini Denizlerin ardılları olarak tanımlayan Önderliğimiz, bu büyük devrimcilerin anılarına cevap olmayı esas almış, bu temelde Apocu Hareketi geliştirmiştir. Réber Apo, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kararlılıkla geliştirip yenilmez bir noktaya getirmeyi, başta 6 Mayıs şehitleri olmak üzere tüm devrim şehitlerinin anılarına bağlılığın bir gereği olarak görmüştür.

6 Mayıs ruhu baskıya, sömürüye ve zulme öfkenin zirveleştiği bir yiğitlik ruhudur. Bu ruh PKK’de yaşam bulmaktadır. Deniz Gezmiş’in idam sehpasında “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği ve mücadele birliği” demesi son derece önemlidir. Türkiye ve Kürdistan halkları bu sözün gereklerini yerine getirmelidir. Günümüzde bunun koşulları her zamankinden daha fazla bulunmaktadır. Türkiye ve Kürdistan’daki devrimci ve demokratik güçler Deniz, Hüseyin ve Yusufların devrimci ruhuyla demokrasi ve özgürlük mücadelesini ortaklaşıp yükselterek halkların özgür ve demokratik yaşamını sağlama göreviyle karşı karşıyadır.

Halkların demokrasi ve özgürlük mücadelesinin gelişmesinde Deniz, Hüseyin ve Yusufların inancı, cesaret ve kararlılıkları önemli rol oynamıştır. Onları idam edenler unutulup tarihin karanlıklarına gömülmüşken, Denizlerin ruhu ve direniş mirası ise halkların mücadelesinde yaşamaktadır ve sonsuza kadar da yaşayacaktır.

Denizlerin ruhu ve mücadelesi doğru anlaşılır ve bunun militan öncüleri doğru bir biçimde yaratılırsa, halklarımızın özlemini çektiği barış, demokrasi ve özgürlük yakın zamanda gerçekleştirilir. Son nefeslerinde bile “Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği” diye haykıran Deniz, Yusuf ve Hüseyin yoldaşların mücadelesine sahip çıkmak ve onların mücadele bayrağını hep yükseklerde tutmak tüm sosyalist, devrimci, demokrat ve yurtseverlerin görevidir.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin İnan Yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerini bir kez daha saygıyla anarken, onların özlemleri demokratik Türkiye özgür Kürdistan’la taçlanacaktır.

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89