• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

KCK ana davasında tahliye talepleri geri çekildi

KCK ana davasında tahliye talepleri geri çekildi
Diyarbakır'da KCK ana davasında tutuklu yargılanan 91 sanık için yapılan tahliye başvurusu avukatlar tarafından geri çekildi.

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında sanık avukatları, tutuklu 91 sanık hakkında verdikleri tahliye taleplerini içeren dilekçenin geri iade edilmesini isteyerek, sanıklar hakkındaki tahliye taleplerinden feregat ettiklerini belirtti.

Avukatlar bugün verdikleri dilekçede, yargıçların 3 gün içerisinde, 7 bin 500 sayfa iddianame ve 500 klasörden oluşan ek delilleri incelediklerini belirterek, "Tape kayıtlarının müvekillerimizce yok edilmesi ve gizlenmeleri yönündeki endişenizi paylaşıyoruz. Müvekillerimizin tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönündeki tespitler bizleri de endişelendirmiştir" denildi.

Nöbetçi konumundaki Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 91 tutuklu sanığın avukatları tarafından verilen tahliye taleplerinin geri çekildiğine dair dilekçeler bugün verildi. 

Mahkemeye verilen dilekçelerde, daha önceki tahliye taleplerinden feragat edildiği ve bu talebin işleme konulmaması istendi. 

Mahkemeye sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklu 5 müvekkilimizin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiştir. Mahkemenizin 3 gün gibi kısa bir sürede 7 bin 580 sayfa iddianameyi, yaklaşık 500 klasörlük ek delilleri inceleyerek vermiş olduğu 2014/251 değişik iş nolu kararında belirtildiği üzere, tamamı tape kayıtlarından oluşan ve bir örneği adli emanette saklanan delillerin; müvekkillerce yok edilmeleri, gizlenmeleri ve değiştirmeleri yönündeki mahkemenizin endişesini paylaşmaktayız. Yine dava dosyasında beyanları bulunan ve 'gizli tanık' oldukları için kimlikleri de gizli olan tanıkların müvekkillerce baskı altına alınması, PKK/ KCK örgütünün halen faaliyetlerine devam ediyor olması, müvekkillerintahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönündeki tespitler, sanık vekilleri olarak bizleri de endişelendirmiştir. Mahkemenizin bu karar ile davaya/tutuklanmaya bakış açısı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle mahkemenizin ve yargıçlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi, yoğun iş yükü altındaki yargıçların daha fazla mağdur edilmemesi için kapatılan 6. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi tarafından havale edilen dilekçemizin mümkünse tarafımıza iadesi, değilse işleme konulmamasını, dilekçemizden ve tahliye taleplerimizden vazgeçtiğimizi beyan eder, talebimizin kabulünü dileriz."

Bugün verilen dilekçede, dün 5 sanık hakkında örgütün dağ kadrosuna katılmaları şüphesiyle tutukluluk hallerinin devamına ilişkin verilen karara vurgu yapıldı. Avukatlar, mahkemenin 3 gün gibi kısa bir sürede 7 bin 500 sayfa iddianame ve 500 klasörlük ek dellileri inceleyerek bu kararı verdiğini belirtti.

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89