• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Karamollaoğlu: Van'daki işkence iddiası araştırılmalı

Karamollaoğlu: Van'daki işkence iddiası araştırılmalı
Van Çatak'ta 2 köylünün işkence edildikten sonra helikopterden atıldığı iddiasının endişe verici olduğunu belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu "İşkence, bir insanlık suçudur. İddialar araştırılmalıdır. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

Ankara’da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, acil servislerde güvenlik tedbirlerinin artırılması ve bekçilerin görevlendirilmesi çağrısında bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik suçlamalarına tepki gösteren Karamollaoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla yaptığı görüşmeye ilişkin de bilgi verdi. Van’daki işkence iddiaların da hatırlatan Karamollaoğlu “İşkence iddiaları bir ülke için en büyük bir utanç vesilesidir bunu kimse unutmasın” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında özetle şunları söyledi:

BAHÇELİ’Yİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ: Bugün çok büyük sorunlar ile karşı karşıyayız bunun da başında Covid-19 gelmektedir. Bununla ilgili elbette müesseseler, kurumlar, odalar, birlikler, düşünürler fikirlerini ifade ediyorlar. Bundan daha tabi bir durum olmaz. Sağlık ile ilgili bir problem olacak, bu konu ile ilgili olan bir oda bu konuda fikir beyan etmeyecek. Fikir beyan ederse de terörist bir faaliyet gibi algılatılmaya çalışılacak. Sonra da bu odalar kapatılsın denilecek, muhterem arkadaşlar emin olun anlamakta zorluk çekiyoruz. Eğer bir yerde bir problem varsa o problemi çözmek için her kesimin fikirlerine müracaat edilir. Eğer TTB yanlışların yapıldığını, eksiklikler olduğunu ifade ediyorsa neden acaba diye sormak icap eder.

BAKANLA BİLGİ AMAÇLI GÖRÜŞTÜK: Biz bu sebeple doğrudan doğruya her konuyu temsil eden kurumların başındaki arkadaşlarla temas kurmaya çalıştık. TBB’yi ziyaret ettiğimiz gibi Sağlık Bakanı’nı da ziyaret ettik. Ben o ziyareti sadece bilgi almak maksadı ile yapmıştım. Bize gerekli bilgileri verdiler biz de bazı konularda tavsiyelerimizi ilettik. Çünkü şu an toplumda Covid 19 hasta sayısı ve vefatlarla alakalı tereddütler var. Eğer bu rakamların toplumda karşılık görmesini istiyorsak, Türkiye’de geçen yıl bu ay kaç vatandaşımız vefat etti bu sene kaç kişi vefat etti? Aradaki fark Covid 19 rakamlarını işaret edecektir. İstişareden korkmayın, istişareyi de kendinize yalakalık yapanlarla değil, kendiniz gibi düşünmeyenlerle yapın. O zaman isabetli tedbir alma imkanı ortaya çıkar. Siz hadiselerin vahametini ölçmez gizlerseniz o zaman tedbirleri yeterli miktarda alamazsınız.

BEKÇİLER ACİL SERVİSLERDE GÖREV YAPMALI: Bu hafta bizi derinden üzen bir görüntü ile karşı karşıya kaldık. Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Buradan çok açık söylüyorum, geçmişte de bu problemdi özellikle de hastanelerin acil servisleri bu tür saldırılara karşı koyacak güvenliğe sahip değil. İktidarın hastanelerin özellikle yoğunluğu fazla olan hastanelerin acil servislerine daha fazla güvenlik mensubu ile korumaları icap eder. Bir sürü bekçi alımı yapıldı, şimdi bu bekçiler acil servislerde görev yapsa ne olur? Biz sağlık çalışanlarımızın morallerini takviye etmememiz lazım. Sağlık çalışanlarımız zor şartlar altında çalışıyor, bir defa kendileri de hastalık kapmamak için korunaklı giysilerin içinde terleyerek çalışıyorlar bir de stresi var bu işin. Bu insanlara moral verebilmek için elbette onların ihtiyaçlarını fazlası ile karşılamaya gerek var. Gelirlerinde ciddi bir artış olması icap eder. Hiç olmazsa bu salgın süreci devam ettiği sürece…….

EKONOMİ KONUŞULSUN İSTEMİYORLAR: Bugün Türkiyemizin en büyük problemi şüphesiz ekonomidir. Ama iktidar ekonomi konuşulsun istemiyor. Hala ekonomimizin uçtuğunu iddia ediyorlar… Çıkın deyin ki; Çok büyük gayret gösterdik ama elimizde değil bu korona virüste maalesef yaramıza tuz bastı, bundan dolayı da bazı adımların netice vermediğini gördük. Deseler ne olur?  Bundan emin olun sadece kendileri fayda görür ama siz yaptığınız hataları görmezseniz sadece algı operasyonu ile ülkeyi düze çıkaramazsınız.

TÜRKİYE’DE EKONOMİK KRİZ PİK YAPTI: Cumhurbaşkanı her konuşmasında ekonomimizin nasıl şaha kalktığından bahsediyor. Hatta öyle ki son konuşmalarında ekonomimiz pik yaptı dedi… Biz Cumhurbaşkanı’na rakamlarla kısaca neyin pik yaptığını hatırlatmak istiyoruz;

-Dolar 7.60 ile pik yaptı

-Euro 9 lira ile pik yaptı

-İşsizlik resmi rakamlarla 4 milyon 166 bin kişi ile pik yaptı

-Dış Borç 431 milyar dolar ile pik yaptık

Deniz bitti, duvara tosladılar…

Bunun zararını bu ülke çekiyor ne yazık ki

5 MİLYON KİŞİNİN GSS BORCU VAR: Burada ekonominin içinde bulunduğu girdabı anlatabilmek için bir konu üzerinde durmak istiyorum. Esnafın borçları, vergi borçları her birisi birer dert olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra ülkemizde Genel Sağlık Sigortası borcunu ödeyemediği için sağlık hizmetlerinden yararlanamayan 5 milyon vatandaşımız vardı. Bunlarla alakalı geçtiğimiz yıl çıkan bir kararname ile 31 Aralık 2020’ye kadar sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı tanındı. Şimdi yıl sonu yaklaşıyor bu insanlarımız durumu ne olacak sormak istiyorum? İktidar yeni tedbirler almazsa milletimiz büyük bir sıkıntının içine girecek. Bu tedbirlerin uzatılması bir ihtiyaç olmazsa olmazdır. 2019 yılında daha salgın ortada yokken 3 milyon 300 bin kişi e haciz uygulaması geldi. SGK Prirmlerinden ve vergi borçlarından dolayı.

DOĞU TÜRKİSTAN FERYAT EDİYOR: Milyonlarca insan kamplara toplanıyor, beyin yıkamasına tabi tutuluyor, inançlarından örflerinden adetlerinden vazgeçirilmeye çalışılıyor. Ne yazık ki bütün dünyada Çin’in bu zulmüne karşı ciddi tepkiler doğarken maalesef ülkemizde bununla ilgili tepkiler bastırılmaya çalışılıyor.

TRAKYA’DA SU SIKINTISI VAR:  Trakya Bölgesi’nde yaşanan su sıkıntısı endişe verici boyutta… İktidar Trakya özelinden yola çıkarak yağış sıkıntısı çeken bölgelerde tarıma şimdiden destek vermelidir. Yunanistan ile yaşanan sıkıntı sebebi ile Edirne esnafı da sıkıntı çekmekte, esnafa gerekli destekler verilmelidir.

BERAAT EDEN KHK’LİLER: Beraat edip hala memuriyete döndürülmeyen mağdur vatandaşlarımız zor durumdadır. Beraat etmiş bir insanın hakkını vermemek zulümdür. İktidar bu konuda bir an önce acil bir adım atmalıdır.

VAN’DA İŞKENCE: Van’da iddia edilen ve vahim bir şekilde hepimizi endişelendiren işkence iddialarının ise araştırılmasını istiyor ve konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. İşkence bir insanlık suçudur varsa muhakkak önlenmelidir. Eğer yoksa bu iddianın doğru olmadığı millet izah edilmelidir. İşkence iddiaları bir ülke için en büyük bir utanç vesilesidir bunu kimse unutmasın. (gazete duvar)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89