• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Kadir Topbaş'ın zor anları

Kadir Topbaş'ın zor anları
Haliç için tasarlanan Hasköy Gemisi'nin Üsküdar'daki Eminönü İskelesi'nde hizmete alım töreni gerçekleştirildi.

Haliç için tasarlanan Hasköy Gemisi'nin Üsküdar'daki Eminönü İskelesi'nde hizmete alım töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Hasköy Gemisi'nin diğer bir eşini Haliç Tersanesi'nde yapılan bir törenle hizmete aldıklarını anımsatarak, "Bir vatandaşımız bana bir mail atmış. Diyor ki, 'Sayın Başkanım, niye bu gösterişli, bu şekildeki bir tanıtımla açılış yapıyorsunuz?' El insaf diyorum. Geçmişte bu tip açılışlara sanatçılar getirirlerdi, dünya para harcarlardı. Ama yapılan işlerin İstanbullular tarafından bilinmesinin hak olduğuna inanıyorum. Bu kentte yaşayanların, yönetenlere karşı güven duyması açısından önemli" dedi. Yönetime geldiklerinden beri, 6 yıldan bu yana yapılan yatırımların toplamının 28 milyar TL olduğunu kaydeden Topbaş, "Türkiye'deki tüm yatırımların yılda yüzde 26'sını İstanbul belediyesi olarak biz yapıyoruz. Türkiye'deki 2 bin 951 belediyenin yapmış olduğu yatırımların yüzde 48'ini İstanbul berlediyesi olarak biz yapıyoruz" diye konuştu.

"DÜNYANIN MERKEZİ İSTANBUL"

Topbaş, yabancı basında "Yakın gelecekte dünyanın merkezi İstanbul" şeklinde yazılar yayınlandığını belirterek, "Gönlüm ister ki, bizim medyamız bunu alsın bahsetsin. Ama bizde maalesef bundan bahseden, anlatan yok, gören, hisseden yok. Görse de söylemeye yüreği varmıyor, bazı kesimlerin. Bu şehri biz çiçeklerle donattık, bu şehrin atmosferi, havası değişti. Hepinize hatırlatıyorum, geçmiş yıllarda İstanbul'da kış ve yaz vardı, baharı yaşamazdınız. Şuanda artık İstanbul'da bahar hissediliyor. Hep söylediler, sanki dışardan getiriyoruz. 'Buna harcanan para işsizler varken gerekli mi?' diye soranlar oldu. bu şehirde veya ülkede sadece bir günlük aktivite için bunun birkaç katının harcandığını biliyor musunuz? Burada İstanbul'un, ülkenin köylüsü yetiştiriyor, onlardan alıyoruz" dedi.

TOPBAŞ'IN ZOR ANLARI

Öte yandan Topbaş konuşmasını tamamlamak üzereyken, yanına gelerek alnından öpen 80 yaşındaki Canan Törener, mikrofonu eline alıp konuşmaya başlayınca Kadir Topbaş zor anlar yaşadı. Törener, önce belediyeyi ve AK Parti'yi beğenilerini anlatırken, birden bire "Yargıtay Başkanı diyor ki, 'Yargıyı siyasallaştırıyorlar'" deyince mikrofon, Topbaş ve korumaları tarafından yaşlı kadının elinden güçlükle de olsa alındı.

GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, üçüncü köprüye ilişkin sorulan bir soru üzerine, "Çalışmalar tamamlandı, güzergahlar belirlendi. Sayın Bakanımız açıklayacak" dedi. Topbaş, kendisine çiçek veren bir çiçekçiyle tokalaşarak, kendisinin de Kasımpaşa'da yaşadığını ve tüm belediyelere, çiçekçilere dokunulmaması için talimat verdiğini anlattı. Ayrıca, engelli vatandaşlarla da konuşan Topbaş, "Simitçi, kestaneci, bu tip satış yerlerini özürlülere vereceğiz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89