• BIST 9019.57
  • Altın 4152.823
  • Dolar 39.1557
  • Euro 44.472
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 17 °C

Kadın vekiller için pantolon teklifi!

Kadın vekiller için pantolon teklifi!
AK Parti, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda pantolon giyebilmesi için İçtüzük değişikliği teklifi verdi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda pantolon giyebilmesi için İçtüzük değişikliği teklifi verdi.

Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifle, TBMM İçtüzüğü'nde "kadınların tayyör" giymesinin yanı sıra "ceket ve pantolon giymesi"ne de imkan tanınıyor.

Teklifle, İçtüzüğün "kıyafet" başlıklı 56. maddesindeki "bayanlar tayyör giyerler" şeklindeki ifadenin, "kadınlar tayyör ya da ceket ve pantolon giyerler" şeklinde değiştiriliyor.

Teklifin gerekçesinde, Genel Kurul çalışmalarının zaman zaman uzun ve yorucu olduğu, bu yorucu mesai içinde özellikle kadın milletvekillerinin daha rahat kıyafetlerle çalışmalara katılımın sağlanması yönündeki taleplere işaret edilerek, "Son dönemde İçtüzükteki kıyafete ilişkin hükümler, kadın hakları bağlamanda eleştiri konusu yapılmaktadır. Ayrıca bazı durumlarda milletvekillerinin farklı kıyafet tercihlerinde bulunması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır" denildi.

Kadın devlet memurlarının etek giyme zorunluluğunun mevzuat değişikliğiyle kaldırıldığı, kumaş pantolonla görevlerini yapabilmelerine imkan sağlandığı hatırlatılarak, teklifle kadın milletvekillerinin de ceket ve kumaş pantolon ile görevlerini yerine getirmelerine imkan tanındığı belirtildi.

Teklifte, İçtüzükteki "bayan" ibaresinin de "yaygın olarak kullanılan ve mevzuata uygun olan 'kadın' ibaresiyle değiştirildiği" ifade edildi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • oliver Simsek08 Temmuz 2011 Cuma 10:59pant

      sakat vekil olmasa kesinlikle o maddeyi degistirmezlerdi

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89