• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

İyi haber: 'Kanser çıkmadı'

İyi haber: 'Kanser çıkmadı'
Başbakan Erdoğan’ı ameliyat eden doktor Prof. Dr. Hasan Taşçı, yaptığı açıklamada tetkiklerde patoloji sonuçlarının temiz çıktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyundan gizli ameliyat edilmesinin sırrı ortadan kalkmazken, kendisini ameliyat eden doktor Prof. Dr. Hasan Taşçı, Taraf ’a yaptığı açıklamada tetkiklerde patoloji sonuçlarının temiz çıktığını söyledi. Bu açıklamanın ardından Başbakan Erdoğan, dün akşam saatlerinde Marmara Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu edilerek Üsküdar Kısıklı’daki evinde istirahata çekildi. Tüm bunlara karşılık AKP’deki suskunluk kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Son olarak geçen hafta cuma günü öğleden sonra Dolmabahçe’deki çalışma ofisinden çıkarken görüntülenen Başbakan Erdoğan, hafta sonu ortalıkta yoktu. Ancak pazartesi günü Erdoğan’ın hasta olduğu ve hafta sonu Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde bir operasyon geçirdiği haberleri konuşulmaya başlandı. Bu haberlerden sonra açıklama yapmak durumunda kalan Başbakanlık, resmî internet sitesinde şu bilgilere yer verdi: “Sayın Başbakanımız, 26 Kasım 2011 tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir. Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir. Sayın Başbakanımızın sağlık durumu yerindedir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatin ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır.”

Hastaneden taburcu oldu

Bu gelişmeyle birlikte Pendik’teki Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 6’ncı katı güvenlik nedeniyle tamamen kapatıldı. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı hastaneye ziyaretçi kabul edilmedi. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses‘in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği çiçek de kapıdan geri çevrildi. Dün sabah saatlerinden itibaren hastaneye gelen vatandaşlar Başbakan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almaya çalıştı. Günü hastanede geçiren Başbakan Erdoğan’ın tek ziyaretçisi Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu. Gelişmelerle ilgili konuşan, Başbakan Erdoğan’ın annesini ameliyat eden doktor Prof. Dr. Hasan Taşçı, yapılan tetkikler sonrasında patoloji sonuçlarının temiz çıktığını ve herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi. Taşçı, “Başbakan, günlük aktif hayatına devam ediyor. Yürüyor, konuşuyor, sohbet ediyor. Sağlığı gayet iyi. Genel kontrollerini yaptık, hiçbir kötü sonuç görülmüyor” dedi. Bu açıklamadan iki saat sonra Erdoğan, taburcu edilerek Üsküdar Kısıklı’daki evinde istirahata çekildi.

Kamuoyundan neden gizlendi

Başbakan Erdoğan’ın geçirdiği operasyonun niçin kamuoyundan gizlendiği sorusuna AKP kurmaylarının ve başbakanlık yetkililerinin olağandışı sessizliği eklenince şüpheler yoğunlaşmıştı. AKP kaynakları Erdoğan’ın geçirdiği operasyonlarla ilgili partideki suskunluğun, “spekülasyonları engellemek için Başbakan tarafından verilen talimattan” kaynaklandığını söylediler. Gün içinde, Başbakan’ın sağlık durumu ve gelişmeler hakkında kamuoyunun niçin bilgilendirilemediğine dair görüşlerini sorduğumuz AKP milletvekilleri ise gelişmelerden basın yoluyla haberdar olduklarını, şu ana kadar herhangi bir vekilin Başbakan’ı ziyaret etmediğini kaydettiler. Başkent kulislerinde ise, Genel Merkez’in, AKP milletvekillerine “Başbakan’ın hafta sonuna dek ziyaret kabul etmeyeceği bu nedenle vekillerin herhangi bir girişimde bulunmaması” ricasının iletildiği konuşuluyor. Erdoğan’ın Başbakanlık’taki yakın çalışma ekibine ise rahat bir hava hâkim. Bu durumun Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili olağanüstü bir gelişmenin olmadığına kanıt sayılabileceği görüşünde olanlar da var.

Çiçek’in telefonuna çıkmadı

Başbakanı yakından takip eden hükümete yakın bir kaynak ise şunları söyledi: “Başbakan’ın rutininde bu kadar uzun süreyi kapsayan bir program iptaline daha önce hiç şahit olmamıştık. Başbakan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından bugün (dün) kendisini arayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in telefonuna dahi yanıt vermediğini biliyoruz.”

Programlar iptal, vekalet Atalay’da

Başbakan Erdoğan’ın ameliyatı nedeniyle pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan Bakanlar Kurulu toplantısı ve dünkü AKP grup toplantısı iptal edildi. Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) bugün yapılması planlanan kış dönemi toplantısı da 15 aralığa ertelendi. Ancak iptal kararını son anda alan komutanların Karargâh’ta biraraya gelerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başkanlığında YAŞ hazırlık toplantısını gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Başbakan Erdoğan’ın, ziyareti önceden planlanan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı ağırlamak için önümüzdeki cuma günü Ankara’da olması bekleniyor. Başbakan’ın bu görüşmenin ardından ilk kez kameraların karşısına geçerek sağlık durumuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmesi planlanıyor. Ancak Erdoğan’ın bu programının da iptal ederek istirahatını hafta başına kadar uzatma ihtimalinin de yüksek olduğu belirtiliyor. Bu süre içinde Başbakanlık görevini vekaleten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yürütecek. (Taraf)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89