• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 10 °C

İsviçre'deki hesap iddiaları açıklanmalı

İsviçre'deki hesap iddiaları açıklanmalı
WikiLeaks belgelerinin dünyayı sarstığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasında, Erdoğan'ın İsviçre bankalarında bulunduğu iddia edilen hesabına değindi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği grup toplantısında partililere hitap etti... WikiLeaks belgelerinin dünyayı sarstığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasında, Erdoğan'ın İsviçre bankalarında bulunduğu iddia edilen hesabına değindi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerine WikiLeaks'in açıkladığı belgelerle başlayan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

- Yeni bir haftaya yeni belge ve haberlerle başladık. Belki de gündemi en hızlı değişen ülke Türkiye’dir. AKP yapay gündem oluşturma konusunda çok becerikli. Kendi danışmanı söylüyor bunu “Gerekirse yapay gündem yaratır” diye.

- AKP bunu yaparken bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Bir yandan halkı gerçek gündeminden koparıyor. Halk gerçek sorunlarını konuşamıyor. Her yurt severe düşen bir görev var. AKP’nin bu politikalarını her yerde anlatmak zorundayız.

- Şantaj hukuku dönemi başladı. Biz hukuka saygılıyız yapılan işlemi de tartışmıyoruz ama haksızlığıa uğradığını düşünen bir insana hak arama hakkının olmasını istiyoruz. Türkiye'yi çağdışına ittiniz.
 
3 generalin açığa alınması

- Geçen hafta 3 generalin açığa alınması haberi gündemdeydi. Herkes bu konuyu yazıp çizdi. Ama konuşmayan bu 3 generaldi. Bu 3 general “siz neden dava açıyorsunuz” noktasına getirildi. Herkesin hak arama özgürlüğü vardır. Anayasa her yurttaşa bu hakkı verdi. Şimdi “siz niye hak arıyorsunuz” deniyor. Başbakan diyor ki “YAŞ kararının altında benim imzam yok.” Ama o karar çıkmış.

- “Benim için hukuk yok, yasalar yok, düşüncem var. O düşüncemin gereği olarak her şeyi yapma özgürlüğüm var” deniyor. “O üç subay emekli olmalı” deniyor. Hangi yasaya göre. Yok öyle yasa. Peki siz değil misiniz vekaletin o görevleri atayan. Peki neden şimdi kalkıyorsunuz da zorla görevden almaya çalışıyorsunuz.

- Biz hukuk üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Bunu en çok Recep Tayyip Erdoğan’ın bilmesi gerekir. O seçilip parlamentoya gelebiliyorsa bizim sayemizde geliyor.

“Yasalarda var biz yetkimiz kullanıyoruz” dendi. İtiraz etmedik. Öğrenciler protesto yaparken copla, gazla onları dağıtırsın. Bu da yetki kullanımıdır. Başka bir yerde yasa dışı eylem yapılır. Çıkar konuşurlar polis izler sonra eylem sona erer. Bu da bir yetki kullanımıdır.

Şimdi “Neden yargıya gidiyorsunuz” deniyor 3 generale.  “İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır” deniyor anayasada. Hukuku bilmemenin ötesinde yapılan kamuoyunu yanlış yönlendirmedir.

AKP yandaşı hukukçuların buna çanak tutması da en hafif deyimle ayıptır. 

"Asker siyasetin oyuncağı olmamalı"

- Bu anlayış 12 Eylül anlayışıdır. Bu anlayış Kenan Evren’in 2010 versiyonudur. Erdal Eren’i hepimiz biliriz. yaşı 16 idi. İdama mahkum oldu. Yaşını 18’e çıkarıp idam ettiler.

- Başbakan’a sormak lazım. Bir adam hakkını aramak için yargıya gittiğinden dolayı demediğini bırakmadın. Senin Kenan Evren’den farkın ne?

- Asker onuruyla görevini yapacaktır ama kışlada. Asker siyasetin emrinde olmalıdır. Ama asker siyasetin oyuncağı olmamalıdır.

Deniz Feneri

- İddianamesi hazırlanmayan bir dava var. Deniz Feneri... Tam bir buçuk yıldır ne olduğu ne yapıldığı belli değil. Çünkü hükümetin korktuğu şeyler var. Dokunulmazlıkları kendine değil yandaş memurların için bile getirdin.
 
Wikileaks iddiaları

- Wikileaks belgeleri bomba gibi gündeme düştü. Ve herkes Türkiye ile ilgili çok az belge açıklandı oldu. Etekteki taşlar dökülecek, demokrasi gelişmiş, inançlara saygılı birisi adı yolsuzluklara karışmış biri yerinde kalıyorsa onlar kocaman kaya da olsa Başbakan yerinde kalır.

- Açıklanan belgeler çok önemli. Sıradan bir vatandaşın ve ülkenin belgeleri de değil. Araştıracağız. Belgeleri özetleyeceğiz ve kamuoyuna anlatacağız. Belgelerin çok önemli olduğu ortada. ABD'de bile manşetlerde olduğuna göre çok önemli.

- İddialar sıradan iddialar değil. Başbakan'ın İsviçre'de 8 gizli hesabı var iddiaları boş iddiaları değil. Başbakan'ı suçlamıyoruz ama iddialar karşısında somut açıklamalar yapılmazsa Başbakan bu iddiaların altında kalacak.

- Beni şaşırtan bazı ekranlarda bu iddiaları boş olarak görüyorlar. Ama başbakanı övücü ifadeler bulmaya çalışıyorlar. İnsaf...

Yolsuzluk iddiaları

- Geçen konuşmamda cami onarımlarındaki yolsuzlukları anlattım. Şimdi başbakana doğrudan soru soralım. Süleymaniye Camii'nin onarımında yolsuzluk yapıldı mı? Bu yolsuzluğun rakamı 4 milyon Lira'dır. Eski parayla 4 trilyondur. Yapılmayan onarımlar için ödenen paraları bir kenara koyalım. Yapılmayan işler varken açıyorsun bunu hangi yüzle yapıyorsun?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89