• BIST 9566.06
  • Altın 2482.806
  • Dolar 32.4939
  • Euro 34.5768
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 9 °C

İşte İmralı görüşmesinin detayları

İşte İmralı görüşmesinin detayları
PKK Lideri Öcalan ile görüşen HDP heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder görüşmenin detaylarını anlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ile Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, İmralı Adası’nda PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.

HDP heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder görüşme sonrası Ayşegül Doğan’ın sunduğu İMC Özel programında İmralı görüşmesinin detaylarını anlattı.

Öcalan: Umutlar Korunmalı

Önder, Öcalan’ın çözüm için ciddi bir başlangıç yapılabilmesi için umutların korunması gerektiğini belirttiğini ifade etti. Önder, Öcalan’ın ‘En önemli realite sürecin yeni bir aşamaya gelmiş olmasıdır’ diyerek ‘Gelinen noktada ciddi bir başlangıç için önemli bir umut vardı ve bu umut korunarak geliştirilmelidir’ dedi. Öcalan’ın sürecin denetime açık hale gelmesi üzerinde yürütülecek spekülasyonların ya da muhtemel provokasyonları önleyebilecek tek şey olduğunu, aktardı Önder.

Önder, anladığım kadarıyla hükümet sürece dönük iradesini Sayın Öcalan’a beyan ettiğini ifade etti. Öcalan’ın “İki taraftan da kaynaklanan zorlayıcı gelişmelere karşı dikkatli olmaya, tarafları süreci provoke edecek tutumlardan alabildiğine kaçınmaya, dikkatli ve duyarlı davranmaya çağırdığını” ifade etti Önder.

Medyaya eleştiri

Tarafların gerçek bir başlangıç için gerçekçi ve samimi önerilere ve bunun pratikleştirilmesine dönük yol ve yöntemlere yoğunlaşması gerektiğine işaret ettiğini, belirten Önder, Öcalan’ın medya eleştirisi yaptığını belirterek “medyanın demokratik bir cesaretle tarihi bir sürece girdiğimizin bilinç ve sorumluluğuyla yapıcı bir işlev üstlenmesinin önemine değindiğini” söyledi.

Soma’daki maden faciası

Soma maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin ailesine başsağlığı dilediğini aktaran Önder, Öcalan’ın Soma’da yaşanan facia ile ilgili olarak “Soma’da ve inşaatlar başta olmak üzere vahşi kapitalizmin sınır ve vicdan tanımazlığının sonucu olan bütün iş cinayetlerine dikkat çekerek sol, sosyalist geleneğin bu alanlara yoğunlaşmasındaki aciliyete vurgu yaptı” dedi.

Yerel seçimler

Önder bugün yenilenen yerel seçimlerle ilgili olarak da Öcalan’ın “Ağrı ve Norşin halklarına olan yüksek güvenini belirterek, ‘30 Mart’ta geliştirilen bütün hile ve tuzaklara bugün verilecek cevap sadece onurumuza olan bağlılığımızı değil barışa ve demokratik siyasete dönük kararlılığımızın da göstergesi olacaktır’ dediğini aktaran Önder, Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili olarak “Daha büyük bir derdimiz var, bizim sağlığımız önemli değil. Burası bunların konuşulacak yer olmadığını” dediğini aktardı. Önder, Öcalan’ın bir baş dönmesi şikayeti olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89