• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

İşte Çevik Bir'in darbe gibi emirleri!

İşte Çevik Bir'in darbe gibi emirleri!
Aralarında 28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanı olan emekli Orgeneral Çevik Bir’in de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

28 Şubat sürecine ilişkin operasyonla ilgili belgeler ortaya çıktı.

Postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecine ilişkin operasyonda gözaltına alınan dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile emekli Tuğgeneral İdris Koralp, 28 Şubat kararlarının uygulanması için hazırlanan “Batı Harekât Konsepti”ne imza atmıştı. Dönemin Genelkurmay Plan Şube Müdürü Albay İdris Koralp, 28 Şubat 1997’deki tartışmalı MGK toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yaklaşık 3 ay süren hazırlıkları yürüten isimdi. Koralp’in emirler doğrultusunda yürüttüğü ve altına imzasını attığı çalışma, 6 Mayıs 1997’de “Batı Çalışma Grubu Eylem Planı” olarak şekillenmişti. “Gizli” ibareli, 19 sayfa 32 maddeden oluşan plan, Genelkurmay Başkanlığı’na gönderildikten sonra dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir tarafından tüm kuvvet komutanlıklarına gönderilmişti. Belgeye göre, “siyasi partiler, üniversiteler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, medya vasıtasıyla kamuoyunun olumlu yönlendirilmesinin sağlanması” isteniyor.

EMİRLER ŞÖYLE

*Cumhuriyet’in temel nitelikleri arasında yer alan laiklik ilkesine sahip çıkılması amacıyla laiklik aleyhtarı yayın yapan radyo, televizyon ve yazılı basın neşriyatını takip etmek.

*Siyasi partiler, üniversiteler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, kadın ve gençlik teşkilatları,medya vasıtasıyla kamuoyunun olumlu yönlendirilmesini sağlamak, genç nesillerin körpe dimağlarına Cumhuriyet, Atatürk ve millet sevgisi işlenmesi.

*Kuran kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde açılıp denetlenmesi için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması.

*Tarikat, vakıf ve cemaatlerin açtıkları Kuran kurslarının kapatılması için yetkili mercileri yönlendirmek. Yasal olarak açılan Kuran kurslarında Cumhuriyet rejimine bağlı din adamlarının görevlendirilmesini sağlamak.

*İrticai faaliyetleri nedeniyle TSK’dan uzaklaştırılanların kamu kurumlarında çalışmasını engelleyecek yasal düzenlemeler yapılmasını sağlamak.

*Şeriatçı kadroların faaliyetlerini kontrol ve takip etmek.

*Hükümet değişikliği fırsatlarından yararlanıp köktendinci kadroları tasfiye etmek.

*İlahiyat fakültesi mezunlarından yararlanmak.

*Vakıf, dernek, yurt, özel okul, dergah gibi teşkillerin varsa bağlı olduğu şirketlerin mali yönden denetimlerini sağlamak.

*TSK garnizon ve personellerinin bu şirketlerden alışveriş yapmamasını sağlamak.(Habertürk)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89