• BIST 10208.65
  • Altın 2399.372
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.7652
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 23 °C

İstanbul, Türkiye'nin en büyük Kürt kentidir

İstanbul, Türkiye'nin en büyük Kürt kentidir
Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Diyarbakır yerine İstanbul'dan aday gösterilmesine yönelik eleştirilere cevap verdi.

"İstanbul, Türkiye'nin en büyük Kürt kentidir." diyen Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Herkesi kucaklayacağız ki tek başımıza iktidar olalım." ifadelerini kullandı.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakırlı Sezgin Tanrıkulu'nun İstanbul'dan aday gösterilmesi karşısında 'CHP, Güneydoğu'yu gözden çıkardı' şeklindeki eleştirilere cevap verdi: "İstanbul, Türkiye'nin en büyük Kürt kentidir." Türkiye'de Kürt nüfusun en yoğun bulunduğu şehrin İstanbul olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Böyle söyleyerek ötekileştirmiyor musunuz?" sorusu üzerine de kimseyi ötekileştirmediklerini, aksine herkesi kucaklayan bir tavır içinde olduklarını savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. İstanbul'a özel bir önem ve ağırlık verdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi kazanmak isteyenin önce İstanbul'u kazanması gerektiğini kaydetti. Ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP lideri, ortaya koydukları her projenin AK Parti'ye blok olarak oy veren kitleleri yanlarına çekme projeleri olduğunu söyledi. CHP'nin sağa kaydığı yönündeki eleştirilere katılmadığını da dile getirerek, "Buraya gelirken her yerde afişleri görmüşsünüzdür. CHP varsa herkes için var. CHP herkes için varsa kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. CHP sağa kaydı. Sola kaydı. Böyle bir şey yok. CHP bir siyasal bilinç partisidir. Bizim dünya görüşümüzü, ilkelerimizi, demokrasi anlayışımızı benimseyen herkesin bu çatı altında yeri var." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin milletvekili adayı Ali Rıza Öztürk'ün listelerde Parti Meclisi'nde 2'nci sırada olmasına rağmen aday listesinde 4'üncü sırada çıktığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasının hatırlatılması üzerine de cevap vermek istemedi. "Bu parti içi bir olay, dolayısıyla izin verirseniz ona girmek istemiyorum. Parti Meclisi'nin kararları var. MYK'nın görevleri ve yetkileri var. Onlar kullanıldı." demekle yetindi. Gazetecilerin, CHP'nin Doğu ve Güneydoğu politikalarının eleştiri aldığını belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun İstanbul'a çekilmesinin "CHP, Güneydoğu'yu gözden çıkardı" şeklinde yorumlandığını ifade etmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "O zaman İstanbul'u iyi tanımıyorsunuz. İstanbul, Türkiye'nin en büyük Kürt kentidir." ifadesini kullandı. "Kürt kenti diyerek ötekileştirmiyor musunuz?" sorusuna da, "Hayır, biz ötekileştirmiyoruz. Kürtlerin yoğunluklu olarak yaşadığı kentlerden birisi İstanbul ve birinci nüfus olarak. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Herkesle beraber olacağız. Herkesi kucaklayacağız ki, iktidar olalım." karşılığını verdi.

Değirmenci'ye sürpriz ziyaret

 Kılıçdaroğlu, referandumdan önce Müslüman kadınları rahibeye benzeten afişi astırdığı için tepki toplayan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'yi ziyaret etti. Dün ilçede bir açılış yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye başkanlığına geçti ve Değirmenci ile görüştü. CHP lideri, Başkan'a destek mahiyetindeki ziyaret öncesinde basına karşı önlemini de alarak hiç bir soru kabul etmeyeceğini açıkladı. Böylece, muhtemel soruları engelledi. Kılıçdaroğlu, afiş ilk basına yansıdığında bunu AK Partililerin astığını iddia etmiş ve Başbakan'a, "Gereğini yap!" diye seslenmişti. Fakat daha sonra gerçek ortaya çıkınca CHP, olayı kınama cezasıyla geçiştirmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89