• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

İstanbul KCK davası avukatsız ve izleyicisiz yapılıyor

İstanbul KCK davası avukatsız ve izleyicisiz yapılıyor
İstanbul 1. KCK davasında sert uygulamalar. Silivri mahkemeleri bölgesine yığınak yapan jandarma avukatları duruşma salonuna almadı, müdahalede bulundu.

Kürt siyasetçiler, akademisyenler, öğrencilerle birlikte 193 kişinin yargılandığı İstanbul 1. KCK davasında dün mahkeme heyetinin avukatların taleplerini reddetmesiyle tamamlanan duruşma bugün duruşmanın ilk saatlerinde avukatlara ve izleyicilere yönelik müdahalelerle devam ediyor. 

Avukatlar duruşma salonuna alınmadı

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Silivri'de görülen duruşmada sanık avukatları jandarmanın engellemesiyle karşılaştı. Silivri kampüsü içerisinde adeta yığınak yapan jandarmanın kontrolü eşliğinde duruşma salonuna alınan avukatlar ve izleyicilere karşı tutumun bugün daha da sertleştiği anlaşılıyor. Bazı avukatlar duruşmaya cübbeleri ve kimlikleri olmasına rağmen jandarma görevlileri tarafından alınmadı.

Mahkeme Başkanı, "Bir şey yapamam" dedi

İçeriye girebilen avukatlar ise uygulama karşısında durumu bildirdikleri mahkeme başkanı Ali Açlık'tan, "Dışarısı jandarma kontrolü altında bir şey yapamam" yanıtını aldı. Buna karşın avukatlar, saldırı yerini gören kamera kayıtları ile askerlerin sicil numaralarını isteyerek duruşma salonunu terk etti. 

İzleyiciler duruşma salonundan çıkartıldı

Jandarma görevlileri tarafından avukatlara yapılan sert müdahaleye karşı izleyiciler alkış ve yuhalamalarla protesto gerçekleştirdi. Silivri Cezaevi ve mahkemelerinin bulunduğu alanda adeta yığınağı bulunan jandarma protesto karşısında duruşma salonuna da coplu ve kalkanlı olarak yerleştirildi. 

Tutuksuz sanıklar mahkeme heyetine sırtını döndü

Mahkeme heyeti duruma karşın izleyicilerin duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle oturuma izleyicisiz devam etme kararı aldı. Duruşmaya ara verildi. Aradan sonra mahkeme heyeti, avukat ve izleyiciler olmadan duruşmaya başlayarak, tutuksuz sanıklara kimlik tespiti yapmak istedi. Ancak tutuksuz sanıklar, avukatları olmadan sorulara yanıt vermeyeceklerini belirterek, mahkeme heyetine sırtını döndü. Bunun üzerine duruşmaya tekrar ara verildi. 

Avukatlar: "Bugünkü duruşmaya girmiyoruz"

Mahkeme salonu önünde duruşmayı terk eden avukatlar açıklama yaptı. Avukat Fevzi Çelik, herhangi bir "kapalılık" kararı olmamasına rağmen davanın kapalı olarak görülmeye başlandığını söyleyerek duruma itiraz ettiklerini belirtti. Çelik, "Meslek onuruna sahip çıkıyoruz ve bugünkü duruşmaya girmiyoruz" dedi. 

"Mahkeme bizi rahatlatacak uygun bir ortamı yaratmalı"

Duruşmaya verilen aranın ardından tutuklu yargılanan BDP MYK üyesi Mustafa Avcı söz aldı. "Burada bir kez daha yanlızlığa itildiğimizi, ötekileştirildiğimizi hissettik. Mahkeme bizi rahatlatacak uygun bir ortamı yaratmalı" diyen Avcı, "Ancak buraları adaletin arandığı yerlerdir. Buralarda kendimizi rahat hissetmek istiyoruz. Dünden bu yana yaşananlar rahat hisssetmemizi sağlamadı" şeklinde konuştu. (soL)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89