• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

İnce Diyarbakır’da: Adını koyalım Kürt sorunu

İnce Diyarbakır’da: Adını koyalım Kürt sorunu
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Diyarbakır’da Kürt seçmene seslendi “Adını koyalım, Kürt sorunu. Erdoğan Kürt sorununu çözmek istiyor mu istemiyor mu? Ben istiyorum” dedi.

Muharrem İnce, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda partisinin mitinginde konuştu. Konuşmasına “Merhaba Diyarbakır… Cahit Sıtkı Tarancı’nın hem şehrileri, Ziya Gökalp’in torunları, Ahmet Arif’in kardeşleri” diye başladı. Ahmed Arif’in “Haberin var mı taş duvar… Demir kapı kör pencere, yastığım ranzam zincirim… Uğruna ölümlere gidip geldiğim zulamdaki mahsun resim haberin var mı… Görüşmecim yeşil soğan göndermiş… Karanfil kokuyor cigaram… Dağlarına bahar gelmiş memleketimin” dizelerini okudu.

“Ben buraya sizi kandırmaya, aldatmaya gelmedim, Ramazan şerbeti içmeye geldim” diyen Muharrem İnce, şöyle dedi:

“Başından beri söyledim 3B: bir barışacağız, iki büyüyeceğiz, üç bölüşeceğiz. Bedava kekle zaman dolmaz. Kıraathaneye gittik gündüz kek beleş, akşam evine gittin yemek ne olacak?.”

Muharram İnce, sözü Kürt sorununa getirdi “Adını koyalım Kürt sorunu” dedi, ardından devam etti:

“Kürtler diyor ki: Kürtler onore edilmek istiyor. Kürtleri onore edeceğiz, Türklerin kaygılarını gidereceğiz. Gizli kapaklı görüşme yok çözüm yeri TBMM. TRT'nin kanallarından birini bu işe ayıracağım. Zaten bir işe yaradığı yok. 24 saat yayın yapacak. Tartışacak insanlar. Dil meselesini tartışacak. Kendi aranızda da anlaşamıyorsunuz. Ama anlaştığınız yerlere beni de yazın. Ben oy değil sorunu çözmek istiyorum. ”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, anadilde eğitim konusunda mesaj verdi “81 milyona resmi dilimiz Türkçe'yi öğreteceğiz. Anasıyla babasıyla konuştuğu bir dil var. Bu Kürtçe ise Kürtçe, Arapça ise Arapça, Çerkezce ise Çerkezçe. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, konuşmasında Erdoğan'ı eleştirdi, şöyle dedi:

"Erdoğan 3 proje söyledi: Bir kıraathane, iki stadyum, üç park. Be mübarek sen belediye başkanı mısın cumhurbaşkanı mısın? Gelin kıraathaneye 'iskambil yok' diyor. İskambil yoksa gelmiyor millet. Ustayım diyordu meğerse kek ustasıymış. Kek yemek isteyen Erdoğan'a oy versin, iş isteyen aş isteyen bana oy versin. Erdoğan kilosu 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyor. Ben siyah Çay içiyorum. Ben sizin gibi bakkaldan aldığımız yumurtaları yiyorum. Erdoğan 7 yıldızlı sarayında iftar yapıyor. Erdoğan, beyaz Türk, ben bu ülkenin zencisiyim."

Erdoğan'ın Ankara'da sarayı olduğunu ona yetmediğini söyleyen İnce, "İstanbul'da beş sarayı var. Yetmedi. Marmaris'te yazlık yaptırıyor. Allah'ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda o yazlık sarayı engelli çocuklara vereceğim" dedi. 

Muharrem İnce, konuşmasında barış mesajlarını verdi, barış güvercinleri uçurdu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89