• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

'İmralı’nın açıklaması şahinleri hayal kırıklığına uğrattı'

'İmralı’nın açıklaması şahinleri hayal kırıklığına uğrattı'
Kandil’in kullandığı dil ve üslup BDP’lilerinki kadar kötü. Örgütle sertlik yarışına girmek BDP’nin rolünü zayıflatıyor. Dağın daha makul olduğu falan yok.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, “BDP ve Kandil’in ‘Süreç bitti’ temalı açıklamalarından sonra gözler 14’ünde Öcalan’ın yapacağı açıklamaya çevrilmişti. Hepsinin beklentisi Öcalan’ın kendileri gibi felaket kokan bir açıklama yapmasıydı, ama öyle olmadı. Öcalan sürecin anlamlı, çalışmaların önemli olduğunu ve bunların toplumu rahatlattığını söyledi. Öcalan’ın ‘umudunu koruduğunu’ açıklaması birçoklarının hoşuna gitmedi” ifadelerini kullandı. 

Yalçın Akdoğan’ın Star gazetesinde “İmralı’nın açıklaması ve şahinlerin hayalkırıklığı” başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

Çözüm sürecinde herkes konuşsa da sürecin gidişatını, süreci başlatan iktidar ve Başbakan Erdoğan belirliyor. Hükümetin attığı her adım, sürece yönelik umudu ve güveni aynı anda artırıyor. Örgüt aktörlerinin süreç üzerindeki olumsuz etkileri ise durumu değiştiremiyor. 

Akil İnsanlar Heyetinin oluşturularak bu meselenin en geniş anlamda müzakereyle gündeme taşınması, tüm bölgelerin değerlendirmesine başvurulması önemli bir adımdı. Hem sorun tüm boyutlarıyla sivil zeminlerde tartışıldı ve çözüm önerileri alındı, hem de farkındalık oluşturularak toplumsal desteğin artması sağlandı. 

AK Parti’nin attığı ikinci önemli adım, Meclis’te bir komisyon kurulmasıydı. Halen çalışmakta olan bu komisyon da farklı kişi ve kurumları dinleyerek bir rapor hazırlıyor. 

Hükümetin attığı üçüncü adım, demokratikleşme paketiydi. Tüm bu adımlar hükümetin meseleyi büyük bir ciddiyetle ve samimiyetle ele aldığını gösteriyor. 

Elbette tüm bu adımlar muhalefetin engellemeleriyle karşılaştı. Kışkırtılan marjinal grupların Akil heyetlerine neler yaptığı biliniyor. CHP ve MHP meclisteki komisyona üye vermediği gibi, paketi de yerden yere vurdu. Seçim dönemine girilmiş olmasının zorluklarına rağmen hükümet siyasi riskleri göğüsleyerek çözüm yolunda yürümeye devam ediyor. 

Sürece elbette örgüt bileşenlerinin açıklamalarının da etki yaptığı söylenebilir. Kandil’dekiler ayrı ayrı konuşuyor, BDP’liler hep konuşuyor. Ama bunların hepsinin ne dediği bir yana Öcalan’ın ne dediği bir yana... Hatırlanacağı gibi Bayram’dan önce Demirtaş çok negatif bir konuşma yaptı. Ardından KCK benzer negatiflikte açıklamalar yaptı. Hepsi neredeyse kriz duasına çıkmış, felaket tellallığına soyunmuştu. ‘Süreç bitti’ temalı açıklamalarından sonra gözler 14’ünde Öcalan’ın yapacağı açıklamaya çevrilmişti. Hepsinin beklentisi Öcalan’ın kendileri gibi felaket kokan bir açıklama yapmasıydı, ama öyle olmadı. Öcalan sürecin anlamlı, çalışmaların önemli olduğunu ve bunların toplumu rahatlattığını söyledi. Öcalan’ın ‘umudunu koruduğunu’ açıklaması birçoklarının hoşuna gitmedi.

Devamı için...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89