• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 3 °C

İkna odalarının üniversitede kaydı yok

İkna odalarının üniversitede kaydı yok
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "İkna odası görüntüleri üniversitenin arşivinde yok" dedi.

Başörtülü kızların başlarını açmaları için ikna odasına alarak gizlice kaydettiği ortaya çıkan CHP Milletvekili Nur Serter'in bahsettiği kamera kayıtları, görev yaptığı İstanbul Üniversitesi'nde bulunamadı.

Konuyu detaylı bir şekilde araştırdıklarını belirten İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, "Üniversitenin arşivinde kayıtlara dair bir belgeye rastlamadık. İkna odalarına dair bir video da bulamadık." diyor. Söylet, Serter'in kamera kayıtlarını üniversitenin imkanlarıyla mı yoksa kişisel olarak mı çektiğini belirleyemediklerini söylüyor.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağını yaygınlaştırmak için İstanbul Üniversitesi bünyesinde rektör yardımcısı Nur Serter'in öncülüğünde ikna odaları kurulmuştu. Başörtülü üniversiteli kızlar, başlarını açmaları için bu odalarda farklı yöntemler kullanılarak ikna edilmeye çalışılıyordu. Serter'den yıllar sonra tarihi itiraf geldi. Geçtiğimiz günlerde Star gazetesine röportaj veren Serter, "İkna odalarını ben kurdum. Başörtülü 198 öğrenciyle tek tek görüştük ve kayda aldık. Kasetleri imha edeceğim." demişti. Bu itiraf, bugüne kadar ellerinde delil olmadığı için dava açamayan öğrencileri harekete geçirmişti. İlk davayı 1998'de Beyazıt kampüsünde ikna odasına giren Hanife Gökdemir ve Nesrin Öner açmıştı. 5 Kasım'da Kadıköy 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 'tespit' davası açan Gökdemir ve Öner, Serter'in elindeki delillere, karartma tehlikesine karşı el konulmasını istemişti. Adalet Platformu da 5 Kasım'da suç duyurusu yapmıştı.

ALEMDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İkna odalarının mağdurları, Adalet Platformu ve Mazlum-Der, Serter'den sonra dönemin rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacak. Şikayet dilekçeleri, bugün İstanbul Adliyesi'nde savcılığa sunulacak. Şu an Ergenekon davasının tutuksuz sanığı olan Alemdaroğlu'na Serter'le aynı suçlar (gizliliğin ihlali, kişisel verileri kaydetme ve ele geçirme, bunlara izin vermek ile görevi kötüye kullanma) isnat ediliyor. Adalet Platformu sözcüsü Adem Çevik, "O yıllarda rektör Alemdaroğlu'ydu. Serter de yardımcısıydı. Serter'in ikna odaları projesinden Alemdaroğlu'nun habersiz olduğunu söylemek yanlış olur. Bilakis burada bir suç ortaklığı söz konusu. Onun için aynı suçlardan Alemdaroğlu'nunda yargılanmasını isteyeceğiz." diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89