• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 13 °C

İkinci alçak koltuk vakası!

İkinci alçak koltuk vakası!
Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Bey dediği Erdoğan'a yüzyüze görüşmesinde tam 26 kez "Sayın Başbakan" diye hitap etti.

Başbakan Erdoğan'a gıyabında "Recep Bey" diye hitap eden bu yüzden de eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüz yüze görüşmede Erdoğan'a, "Sayın Başbakan" diye hitap etti. Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'na "Kemal Bey" demeyi tercih etti.

Tüm Türkiye'nin haftalardır merakla beklediği Erdoğan-Kılıçdaroğlu görüşmesinin satır başları şöyle :

MERDİVEN Mİ ASANSÖR MÜ DERKEN ORTALIK KARIŞTI

Görüşme öncesi, CHP Grup Yönetimi, Başbakanlık yetkililerine, “Geliş-gidiş organizasyonunu bize bırakın” dedi. Başbakanlık’tan “Tamam” yanıtı gelince CHP Grubu, gazetecileri, Kılıçdaroğlu’nun odasının yanındaki merdivenlere konumlandırdı. Gazeteciler, Erdoğan ve beraberindeki heyetin merdivenlerden çıkışını bekledi. Ancak, Başbakan Erdoğan’ın bel fıtığı başlangıcı rahatsızlığı sebebiyle merdiven çıkması “sakıncalı” bulununca, “Başbakan,1’inci kata kadar merdivenle çıksın. 2’inci kata merdivenle çıksın” formülü üretildi. Erdoğan, Meclis girişinde asansöre Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve bir yakın korumasıyla bindi. Ancak Erdoğan, 'inci kata kadar asansörle çıkınca, hesaplar alt üst oldu.

Erdoğan, asansörden çıktığında tüm kameralar, Erdoğan ve beraberindeki heyete sırtını dönmüş durumdaydı ve Erdoğan’ın geldiğini görmedi. Başbakan Erdoğan, 100’e yakın kameraman, fotomuhabiri ve muhabirin yer aldığı bu manzara karşısında şaşkın şaşkın bakarak, Kılıçdaroğlu’nun da beklemediği yönden yanına geldi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı ancak yan yana geldiği anda gördü. Gazeteciler de bu tarihi anı görüntülemekte geç kaldı.

BAŞBAKANLIK KAMERASI KRİZ ÇIKARDI

CHP tarafı, görüşmeye yalnızca TRT ve AA kameralarını almak istedi. Ancak Başbakan Erdoğan’ı her yerde adım adım izleyen Başbakanlık kamerasının da girmesi CHP tarafından engellenince, Başbakanlık görevlileri, “Biz bu kamerayı Kremlin’e Beyaz Saray’a bile sokuyoruz” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine durum Kılıçdaroğlu’na iletildi. Kılıçdaroğlu’nun “O kamera da girsin” diyerek vize vermesi üzerine, kriz aşıldı.

KILIÇDAROĞLU “RECEP BEY” DEMEDİ

Görüşme öncesinde yanıtı merakla beklenen bir soru da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a nasıl hitap edeceğiydi. Genel Başkan seçildiği CHP kongresindeki konuşmasından bu yana Başbakan Erdoğan’dan söz ederken, “Recep Bey” hitabını kullanan Kılıçdaroğlu AK Partililer’in tepkisini çekiyordu. Görüşmede Kılıçdaroğlu Erdoğan’a, “Sayın Başbakan” diye hitap etmeyi tercih ederken Erdoğan da “Sayın Kılıçdaroğlu” ve “Kemal Bey” demeyi tercih etti.

KORUMA ORDUSU CHP’NİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Öte yandan Başbakanlık korumaları, Kılıçdaroğlu görüşmesine kalabalık gelince, kargaşa yaşandı. Başbakan Erdoğan’ı Meclis kulisinde bile yalnız bırakmayan 15 korumaya, 10 koruma daha eklenince, gazeteci ordusuyla zaman zaman gerginlik yaşandı. CHP kurmayları da koruma sayısının fazla olmasını eleştirdi.

ÇAYLAR ERDOĞAN'DAN PASTA KILIÇDAROĞLU'NDAN

Bir buçuk saatlik görüşmede heyet, çay ve su içerken, kuru pasta yedi. Kuru pastayı CHP Grubu Ankara'nın ünlü bir pastanesinden getirtti. Çaylar ise Başbakan Erdoğan'ın bir alt kattaki makamından getirildi. Buna gerekçe olarak "güvenlik" gösterildi.

ALÇAK KOLTUK DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Erdoğa'ın Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin en dikkat çekici noktalarından biri de koltuklardı. Lider ziyaretlerinde genelde iki lider iki tekli koltuklarda otururken, Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile misafirlerini üçlü koltuğa oturttu, kendisi ve Önder Sav tekli koltukta oturdular.

17332

17333

Erdoğan'ın oturduğu koltuğun Kılıçdaroğlu'nunkine oranla daha alçakta olması da dikkatlerden kaçmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89