• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 9 °C

Hüseyin Çelik: Bahçeli sen bir zavallısın

Hüseyin Çelik: Bahçeli sen bir zavallısın
Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün düzenlediği basın toplantısında çözüm süreci ve yeni anayasa çalışmalarına yönelik sözlerine çok sert bir tepki verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı basın toplantısında "48 maddenin Meclis Genel Kurulu'na girmesi çok erken çok gereksiz bir teklif" sözlerine ve çözüm sürecini "kabus" kelimesiyle tanımlamasına çok sert bir yanıt verdi. Bahçeli'nin basın toplantısına cevap vermek için özel bir basın toplantısı düzenleyen ve yaklaşık olarak 1 saat süren toplantıda sadece Bahçeli'ye yönelik konuşan Çelik "Bize hakaret edilmesine izin vermeyiz" dedi.

Çelik şunları söyledi:

Bahçeli "Bu çok erken, çok gereksiz bir teklifti" diyor. MHP, AK Parti gibi bir parti olsa, iktidar gibi omuzunda büyük bir yük olsa, her hafta bir ülkeyi dolaşsa, diyeceğiz ki birbirleriyle irtibat kurmakta zorlanıyorlar.

Bir avuç milletvekiliniz var. Grup başkanvekili başka bir şey söylüyor. Bugün Sayın Bahçeli bayramlık ağzını açacak "Buna gerek yoktur" diyecek...

Türk milleti isminden de kimsenin bir rahatsızlığı yok. Ankara başkent olarak kalmalıymış. Ankara zaten başkent. Çok komik oluyorsunuz. Ay-yıldızlı bayrakla ilgili bir problem mi var?

'TEK RESMİ DİL TÜRKÇEDİR'

Diyor ki, "Tek dil Türkçedir" diyor. Hayır, Sayın Bahçeli, resmi dil Türkçedir ve Türkçe olarak kalacaktır. Başka bir şey daha söylüyor. Etnik ve bölgesel dillerin tanınmasına müsaade etmeyeceklermiş. Bir yerde bir etnisite varsa, orada insanların bir dil vardır. İnsanların dilini tanımamak senin ne haddine? Onu nasıl tanımamazlıktan gelirsiniz?

'BİZ GERÇEK MANADA HUKUK DEVLETİ İSTİYORUZ'

Biz burada ülkemize iyi bir şey kazandırmaya çalışıyoruz. Bahçeli soruyor Başbakan’a "Sen bu anayasa ile nereye varmaya çalışıyorsun?" diyor. Başbakan şuraya varmaya çalışıyor. 2011 beyannamemizde var. 2023 AK Parti Siyasi Vizyon belgemizde var. Komisyonlarda var. Biz gerçek manada ileri standartlarda hukuk devleti olan bir Türkiye istiyoruz.

Bildiğiniz gibi 25 Haziran’da malumunuz, Kuzey Irak’taki Selahattin kentinde bir saldırı meydana geldi. Burada 13 Türkmen hayatını kaybetti. Türkiye bu vefat eden insanların cenaze merasimlerinden tutunda, diğer insanlarla yakından ilgilenmiştir.

'SAYIN BAHÇELİ SİZ BİR ZAVALLISINIZ'

Sayın Bahçeli, Allah aşkına siz kaç kere Bakü’ye, Bişkek’e, Taşkent’e, Kırım’a, Lefkoşa’ya gittiniz? Sayın Başbakan, Türkiye’nin herhangi bir vilayetine gider gibi buralara gitti.

Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye bile korkan, Ankara’da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız. Türk dünyası üzerinden sözüm ona bize saldıracak. Biz Türk dünyasında önemsenmiyormuşuz.

Sayın Bahçeli ölen insandır, ölen Müslümandır. Biz soydaş ve soydaş olmayan diye nitelendirmeyiz. Bunu yapan sizin gibi ırkçı bakış açınıza sahip olanlardır.

'BAHÇELİ SENİN 5 KURUŞLUK İTİBARIN VAR'

Terör saldırı kimden gelirse gelsin lanetleriz. Dışişleri Bakanlığımız Kuzey Irak'taki Türkmenlerle son derece yakın ilgilenmesine rağmen, AK Parti Türklerle ilgilenmiyor diye yansıtılıyor. Sayın Başbakan bugüne kadar liderleri 3'e katlayacak kadar itibara sahiptir. Bütün yapılan anketlerde Başbakanın devlet adamı olarak başarısı, inandırıcılığı, diğer tüm devlet başkanlarınınn toplamından 3-5 kat daha fazladır. Sayın Bahçeli senin 5 kuruşluk bir itibarın var.

'PKK'NIN EYLEM VE SÖZLERİ SENİN İÇİN MAMADIR'

'Çözüm süreci denen kabus' diyor. Bahçeli için çözüm süreci kabus olmuş. PKK'nın eylem ve söylemleri senin için mamadır. Kürtçülük olmazsa senin partin marjinal bir parti olarak kalır. Çünkü çatışmadan besleniyorsunuz. Sayın Bahçeli şehit çocukları üzerinden siyaset yapan bir liderdir. Biz diyoruz ki bu memlekette çok kan aktı. PKK'nın silah bırakması bizim istediğimiz şey.

Çözüm süreci varsayın ki olmadı, PKK yeniden saldırmaya başladı. Bizim güvenlik güçlerimizin eli mantar mı topluyor? Bu süreci zehirlemek isteyen kötü niyetler olabilir. Buna takılırsak Türkiye kaybeder. Sayın Bahçeli etnik bir gözlükle, 'şu kesimden oy alayım' diyebilir. Çözüm süreci Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor. Dilerim bu hastalıktan kurtulur. Biz kimsenin bize hakaret etmesine müsaade etmeyiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89