• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Helikopter Kazasında Yeni Ses Kaydı

Helikopter Kazasında Yeni Ses Kaydı
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasından sonra 112 acil servis görevlisi üzerine düşeni yapmış...

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasından sonra 112 acil servis görevlisiyle İHA muhabiri arasında yapılan görüşmeyi hatırlarsınız .

O görüşme sonrasında 112 görevlisinin "telefonunun şarjı bitmekte olan muhabiri gereksiz yere oyaladığı , emniyet güçlerine de gereken bilgileri ulaştırmadığı bu yüzden de yer tespitinin zorlaştığı " yorumları yapılmıştı .

Ancak bugün ortaya çıkan yeni bir ses kaydıyla eleştirilerin yersiz olduğu anlaşıldı . Çünkü 112 acil servis görevlileri anında güvenlik güçlerini bilgilendirip , muhabirle yapılan görüşmeyi de birebir aktarmış.

İşte yeni ses kaydı ve o kritik anlarda yaşananlar .

İha muhabiri İsmail Güneş düşen helikopterin içinden can havliyle 112'yi aramış ve yardım istemişti.

"Üşüyorum şarzım bitiyor yerimizi tespit edemediniz mi hala..."

Malesef helikopterin yeri hemen tespit edilememiş, aramalar günlerce sürmüş, eleştirilerin büyük bir bölümü de 112 acil servis görevlisine yönelmişti. Görevlinin şarzı bitmekte olan kazazedeyi oyaladığı sorması gereken soruları soramadığı, güvenlik güçlerine de anında gereken bilgileri veremediği yazılıp çizilmişti.

Ancak ortaya yeni çıkan bir ses kaydı, 112 acil servisinden anında güvenlik birimlerinin arandığını ortaya koydu .

112 Acil Servis Görevlisi: "Alo iyi çalışmalar. 112 komuta merkezinden arıyorum. Çağlayancerit'te miting vardı Muhsin Yazıcıoğlu için. Helikopterin düştüğü şekilde bir ihbar aldık biz. 6 yaralı var verdikleri bilgiye göre; ama yeri bildiremiyorlar. Yerköy civarı diyorlar. Şahıslardan bir tanesi. Var mı sizin bilgilerinizde Yerköy?"

Üstelik sadece bir kez değil . Polis ve Jandarma ekipleriyel tam 21 kez bağlantı kurulmuş.

Acil Servis Görevlisi: "Şu anda tespit edin arıyor tekrar bizi. Görüşmeye devam ediyoruz telefonu kapatmıyoruz, yerin tespit edilmesi için. Telefonunun şarjı bitmek üzereymiş, lütfen acele edin. Tespit edebildiniz mi? Sürekli Yozgat Yerköy diye yeri anlatmaya çalışıyor...."

Görevli: "Tespit edebiliyor musunuz beyefendi? Kapattırmıyoruz özellikle telefonu, yeri tespit edin diye... Helikopterin içinden arıyorlar halen içindelermiş. Erhan Bey diye birinin ismini hatırladı şimdi. Bulabildiniz mi yerini? Diğerleri yaşamıyor diyormuş. Muhsin Bey'le aynı helikopterdeler. Bir tek kendisi canlıymış. Alooo... Şarjı bitmek üzereymiş çabuk olun!"

Görünen o ki Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği kaza sonrası hem 112 görevlileri hem de güvenlik güçleri büyük bir çaba göstermiş . Ancak helikopterin düştüğü yerin hemen bulunması mümkün olmamış .

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89