• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 15 °C

HDP’lilere saldırılar kaygı verici boyutlara ulaştı

HDP’lilere saldırılar kaygı verici boyutlara ulaştı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) yetkililerine ve teşkilat binalarına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaştı.

Fethiye'de HDP ilçe teşkilatının açılışını protesto eden ve ırkçı sloganlar atan grubun yol açtığı gerginlik gece boyu da sürdü.

Muğla Fethiye'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında yaşanan gerginlik, ilçedeki bazı iş yerlerinin taşlanmasıyla devam etti. Baha Şıkman Caddesi'nde toplanan grup, HDP'ye destek verdiğini iddia ettikleri bir pastaneye saldırdı.

Polisin uyarısına taş atarak cevap veren gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisinin müdahalesiyle caddenin iki farklı noktasına dağılan grup, daha sonra çöp konteynerlerinin içinde ateş yakarak caddeyi trafiğe kapattı. Zaman zaman barikatı aşarak iş yerini taşlayan grup, İstiklal Marşı okudu. 

50267

Daha sonra Cumhuriyet Mahallesi 504. Sokak'ta bulunan bir otel ile aynı pastanenin Günlükbaşı Mahallesi'ndeki şubesine de taşla saldıran gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylarda iş yerlerinde hasar meydana geldi. 

İlçeye, Aydın, Burdur, Antalya illeri ile Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Dalaman ilçelerinden çok sayıda polis, takviye kuvvet olarak çağrıldı. İlçedeki olaylara müdahale için Antalya ve Aydın'dan da 2 TOMA'nın geldiği öğrenildi. 

Polis ekiplerinin, HDP ilçe başkanlığının bulunduğu Dispanser Sokak'ta geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

50268

HDP Eşbaşkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Radikal’e verdiği demeçte, ‘İzmir Urla’daki saldırıyı emekli bir özel harp görevlisinin, Ordu’daki saldırıyı üniversitede görevli bir okutmanın kışkırttığını, Fethiye’de ise belediye başkanı ve emniyet müdürünün saldırganların istediği yönde hareket ettiğini’ söyledi. 

Bugüne kadar HDP’ye yapılan saldırılar şöyle: 

- 8 Mart: Giresun’da HDP seçim otobüsü, polis eşliğinde Kürkçü’nün partililere sesleneceği Bulancak Cumhuriyet Meydanı’na gelirken kalabalık bir grup tarafından taşlandı. 

- 7 Mart: Seçim çalışmaları için Ordu’ya giden Ertuğrul Kürkçü, parti binasındayken bir grup tarafından protesto edildi. Uzun süre büro önünden ayrılmayan protestocular yüzünden saatlerce içerde beklemek zorunda kalan Kürkçü’yü polis arka kapıdan taksiyle kaçırmaya çalıştı, ancak bu kez de protestocu grup taksiye saldırdı.

Olaylar kitlesel gösteriye dönüşüyor 

- 5 Mart’ta Aksaray’da İl Başkanlığı binası açılışında laf atmayla başlayan olaylar kitlesel gösteriye dönüştü, 30 kadar kişi yaralandı. 

- 4 Mart’ta Keşan’da, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in seçim otobüsüne yaklaşık 30 kişilik bir grup Türk bayrağı açarak taşla saldırdı. 

Seçim bürosu açılmadan taşlandı 

- 23 Şubat günü İzmir’in Urla İlçesi’nde seçim bürosu açma hazırlığındaki HDP’lilere yönelik bin kişilik bir grubun saldırısıyla başlayan olaylarda dördü ağır dokuz kişi yaralandı. Aynı gün, İstanbul’da Kadıköy’de de HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla gerçekleşen mitingin ardından parti seçim otobüsü saldırıya uğradı. 

- 27 Şubat’taysa yaklaşık 300 araçlık bir konvoyla Urla’ya gitmek isteyen HDP’liler polis engeliyle karşılaştı. HDP’liler polis eşliğinde ilçeden ayrılırken, ilçe girişinde bekleyen HDP’lilere de polis tazyikli suyla müdahale etti.

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89