• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -1 °C

HDP'lilere pek çok kentte operasyon: Çok sayıda gözaltı var

HDP'lilere pek çok kentte operasyon: Çok sayıda gözaltı var
Ankara, İstanbul, Aydın gibi pek çok kentte yürütülen operasyonlarda aralarında HDP üye ve yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara, Kocaeli, İstanbul, Urfa, Aydın, Muş ve Erzurum'un da aralarında olduğu birçok kentte sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

ANKARA

Evrensel'de yer alan habere göre Ankara’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP üye ve yöneticilerinin de olduğu 10 kişi gözaltını alındı. "Terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiası ile 30 kişinin evlerinde arama ve haklarında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Gözaltına alınanların Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne (TEM) götürüldüğü öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: “Hüsamettin Özden, Mustafa Sontekin, Tanju Kuruöz, Bülent Kaya, ESP İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, HDP Altındağ eski yöneticisi Salim Turan, Hüseyin Taka, Nuriye Taka, Tekin Çiftçi, Şahin Bardakçı.

Haklarında gözaltı kararı olan ve adreslerinde bulunmayan aralarında avukatların da bulunduğu 5 kişinin ise evinde arama yapıldığı öğrenildi. Gözaltı sayısının artması bekleniyor.

İSTANBUL

İstanbul’da da çok sayıda eve baskın yapıldı. Gözaltına alınanların isimleri öğrenilemezken, gözaltı gerekçesi de bilinmiyor. Operasyonun devam edildiği belirtilirken, gözaltına alınanların Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi. Gözaltına alınanlar hakkında 24 saat kısıtlılık kararı bulunuyor.

Öte yandan aralarında gazeteci Melike Ceyhan’ın olduğu ve önceki gün gözaltına alınan 18 kişinin bugün savcılık ifadelerinin alınması bekleniliyor.

URFA

Urfa'nın Bozova ilçesinde polisin yaptığı ev baskınında HDP Eşbaşkanı Ömer Yıldırım gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AYDIN

Aydın'ın Efeler, Kuşadası, Nazilli ve Söke ilçelerindeki operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

ERZURUM

Erzurum merkezde yapılan ev baskınlarında Berivan Demirkaya ve Sabahat Kaya, Köprüköy ilçesinde ise Münevver Yazıcı gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 2014 yılında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle alındığı öğrenildi.

MUŞ

Muş'un Bulanık ve Korkut ilçelerinde düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

KOCAELİ

Kocaeli'de dün başlatılan operasyonda "Terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında HDP İl Başkan Yardımcısının da bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, gözaltına alınan HDP İl Başkan Yardımcısı L.A'nın da aralarında olduğu 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Soruşturma kapsamında A.Z hakkında yakalama kararı var.

HDP üye ve yöneticileri Kocaeli'de yapılan eylemlere katılmakla, sosyal medyayı kullanarak "terör örgütüne yönelik mücadelenin amacını çarpıtmakla" suçlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89