• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -3 °C

HDP’li vekil Tuma Çelik partisinden istifa etti, HDP’den açıklama var

HDP’li vekil Tuma Çelik partisinden istifa etti, HDP’den açıklama var
HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik, hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Çelik, partisinin zarar görmemesi için bu kararı aldığını ifade etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP, disiplin kurulunun Çelik’e yöneltilen suçlamalara dair soruşturmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaleme aldığı mektupla istifa nedenini açıklayan Çelik, hakkında yürütülen bir soruşturma olduğunu ve partisinin zarar görmemesi adına bu kararı aldığını ifade etti.

Çelik’in mektubu şöyle:

“24 Haziran 2018 tarihinde Halkların Demokratik Partisi’nden Süryani kimliğimle Mardin Milletvekili olarak seçildim. Bu tarihten itibaren TBMM’de yasama çalışmalarına katıldım ve değişik konularda önergeler sundum. Türkiye Cumhuriyetinde başta Süryanilere yönelik olmak üzere birçok konuda yaşanan hukuksuzlukları ve tarihi olayları gündeme getirmeye çalıştım.

TBMM bünyesinde ve halk içerisinde yaptığım çalışmalar bazı çevreleri rahatsız etmiş olacak ki, değişik biçimde ve farklı boyutta kişiliğime karşı iftiralar, suçlamalar ve tehditler geliştirildi. Bunun yanında bir kadın bana yönelik iftiralarda bulunarak şantajlara başladı. Söz konusu kadın yaptığı bu iftiraları Partime ve daha birçok yere taşıdı. Partim bu konuyu araştırmak için kadınla ve benimle defalarca görüştü.

Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra kadın bu sefer farklı bir senaryo ile savcılığa şikâyette bulundu. Kesinlikle iftiraya dayalı bu şikâyet üzerine savcılığın hakkımda hazırladığı fezleke TBMM ulaşması sonrasında ve hiç zaman kaybedilmeden ilgili komisyonun 22.07.2020 tarihli toplantısının gündemine alındı. Yüzlerce fezlekenin bekletildiği komisyonda siyasi saiklerle gündeme alınmış olması anlatılanların yalan olduğu gerçeğini değiştirmez.

Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, Partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için Partim HDP’den istifa etme kararını aldım.

Bilinmelidir ki gerçekle alakası olmayan bu iddia üzerine açılan soruşturma dosyasından adil bir yargılama olması durumunda kesinlikle beraat edeceğime inanıyorum.”

HDP’den açıklama

HDP de Çelik’in istifasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Basın Bürosu tarafından paylaşılan açıklamada, Çelik’in 30 Haziran’da olayın araştırılması talebiyle partinin Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında TBMM’ye iletilen fezlekedeki iddialar Haziran ayının sonunda Meclis Grup Yönetimimizin gündemine gelmiştir. Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır. Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89