• BIST 9524.59
  • Altın 2487.645
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.59
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 8 °C

HDP’li Önder: Bir santim bile geri adım atmayız

HDP’li Önder: Bir santim bile geri adım atmayız
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Akacak her damla kanın sorumlusu Demirtaş’tır” sözlerine HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder yanıt verdi.

Güvenlik paketi tartışması Hükümet ile HDP arasında gerilime neden oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Akacak her damla kanın sorumlusu Demirtaş’tır” sözlerine HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder yanıt verdi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kobani olayları hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söylemlerine cevap verdi. Önder, “Eğer Kobani olayları nedeni ile biz HDP’yi suçluyorsa başbakan ve başbakan koltuğunda oturduğu için bizim hakkımızda suç duyurunda bulunmalı. Hatta bu duyurusunu Cumhuriyet Yargıtay Başsavcılığına da götürmeli. Parti kapatmaya kadar taşıyabilir. Eğer bunu yapmıyorlarsa bizi suçlamıyorlardır. Ya suçlayacaksınız bunu yapacaksınız ya da suçlamayacaksınız” dedi.

“SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I LİNÇ ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Hükümetin HDP’yi paralel yapı ile ilişkilendirdiğini belirten Önder, “Paralel örgüt eğer bir suç örgütüyse bizim de bunlar ile ilişkili olduğumuzu düşünüyorsanız yine suç duyurusunda bulunmanız lazım” diye konuştu. Önder, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili eleştirilere de tepki göstererek, “Selahattin Demirtaş’ı linç etmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

“BİR SANTİM BİLE GERİ ADIM ATMAYIZ”

Kamu düzeni konusunda Hükümet ile yaşanan anlaşmazlığa değinen Sırrı Süreyya Önder, “Hükümet sadece vatandaşlar evinde otursun, hiçbir şey yapmasın, bizi eleştirmesin istiyor. Ancak biz buna karşıyız. İnsanlar demokratik hakkını kullanabilir. Bir santim bile biz bu konuda geri adım atmayız. Anlaşmazlık bundan kaynaklanıyor” diye konuştu.

“GERİ ÇEKİLMEYİ TALEP EDİYORSANIZ BU İNSANLAR NASIL ÇEKİLECEK?”

Hükümeti izleme kurulu ve sekretarya konularında adım atmaya çağıran ve bunların hayata geçirilmesini talep ettiklerini dile getiren Önder, geri çekilme süreci ile ilgili olarak ise, “Hükümet geri çekilme istiyor. Eğer geri çekilmeyi talep ediyorsanız bu insanlar nasıl geri çekilecek? Yasal düzenlemelerini yapmadınız” diye konuştu

“GENEL AF ŞART”

Hükümet ile HDP arasındaki görüşmelerde genel affın da gündemde olduğunu belirten Sırrı Süreyya Önder, “Geri çekilme için genel af şart. Genel af ile de sınırlı kalmayacak bir dizi demokratikleşme paketine ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89