• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

HDP’li dört belediyeye daha kayyum atandı

HDP’li dört belediyeye daha kayyum atandı
HDP’nin seçim yoluyla kazandığı belediyelere kayyum atamaları salgın sürecinde de devam ediyor. Partinin bu kez Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine kayyumlar atandı.

Yerlerine kayyumların getirildiği belediye eşbaşkanları, evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 65 belediyesinden 44’üne kayyum atanmış oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine kayyum atandı.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül ile Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş görevlerinden alınarak, yerlerine kayyumlar getirildi.

Siirt’e Vali Ali Fuat Atik, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan’a ise İhsan Emre Aydın belediye başkanvekili olarak görevlendirildi.

Eşbaşkanlara gözaltı, belediyelere abluka

MA’nın aktardığına göre, kayyum atamaları sonrası belediye binalarının çevresi polisler tarafından ablukaya alındı.

Görevden alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Iğdır Belediye Eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, Baykan Belediyesi Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül ve Esmer Baran ile Siirt Belediyesi çalışanı Eşref Tekin, haklarında yürütülen soruşturma kapsamında evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alındı.

Görevden alındıktan sonra gözaltına alınan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Işık’ın Batman’daki aile evine de baskın düzenleyen polis, kapı ve camları kırdı.

Öte yandan, Siirt Belediyesi eşbaşkanlığına seçilen ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar’ın da evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Kaçar’ın İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

HDP’den açıklama

Kayyum atamaları sonrası resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan HDP, belediyelerin “gasp edildiğini” belirtti.

Açıklamada, “Saray rejimi bir kez daha halka ve halk iradesine düşmanlığını gösterdi. İktidar halka yaptığı bu düşmanlığın hesabını er geç verecek, halkımız saldırılara boyun eğmeyecektir” denildi.

65 belediyeden 44’üne kayyum

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde üçü büyükşehir, beşi il, 45’i ilçe ve 12’si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Seçimlerin ardından partinin ilkin büyükşehirler olmak üzere belediyelerine kayyumlar yoluyla peyderpey el konuluyor.

Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 44 belediyesine kayyum atanmış oldu. Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89