• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

HDP'den Taner Yıldız'a çok sert tepki

HDP'den Taner Yıldız'a çok sert tepki
Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın "HDP’ye sırf paralel yapı nedeniyle oy veren emniyet ve yargı mensuplarının eline kan bulaşmıştır." sözlerine HDP'den sert tepki geldi.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve İdris Balken'den çok sert tepki geldi.

Buldan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, HDP'ye karşı MHP'nin başlattığı karalama politikasına, bugünlerde AKP'nin de ortak olmaya çalıştığına dikkat çekerek, "6 milyon insan HDP'ye inanarak, güvenerek oy verdiler. 6 milyon insan hakkında böyle sözler söyleyenlerin utanmaları lazım" dedi.

Buldan şöyle konuştu;

"Kendi başlattıkları savaştan, kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar"

"MHP'nin başlattığı, HDP'ye ilişkin karalama politikasına AKP de ortak olmaya çalışıyor. Bu, kendi başlattıkları savaşın içinde bir kendilerini kurtarma operasyonu. Yaşanan ölümlerden birebir devletin ve hukümetin sorumlu olduğunu ifade etmek istiyorum."

Baluken: "Kendi cenaze levazımatçısı görünümünde olan birinin...."

Enerji Bakanı Yıldız'ın sözlerine bir tepki de HDP'nin diğer Grup Başkanvekili İdris Baluken'den geldi. Soma'da 301, Ermenek'te 18 işçinin madende hayatını kaybettiğini hatırlatan Baluken, "cenaze levazımatçısı görüntüsünde olan birinin HDP'ye oy verenlere eli kanlı demesi anlaşılabilecek birşey değildir" dedi.

Baluken, Yıldız'ın geçen dönemde hakkında en çok gensoru verilen bakan olduğuna da dikkat çekerek, "Kendisi, hakkında en çok gensoru verilen, en başarısız pratiğe sahip olan bir bakan hüviyetindedir. Soma'da, Ermenek'te, diğer madenlerde yüzlerce madencinin kendi ihmalleri neticesinde katledildiğini tüm Türkiye farkında" dedi.

"AKP'nin demokrasi anlayışı hırsızlığa oy verilmesidir"

Baluken şöyle konuştu;

"AKP'nin demokrasi anlayışı, hırsızlığa oy verilmesidir. HDP'ye oy verilen her oyun toplumsal barış, daha fazla demokrasi talebine yönelik olduğu da malumdur" dedi.

Yıldız ne demişti?

Enerji Bakanı Yıldız, bugün Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleri ile biraraya geldiği toplantıda, şöyle demişti;

"Bir bahçede 93 el bombası ihbarı aldık diye gidildiğinde savcı ‘ya yoksa’ diyebiliyorsa bu yapıyı iyi görmek lazım. Savcı ‘Ya yoksa neden vatandaşı rahatsız edeceğiz’ diyor. Paralel yapının herhangi bir partiyi tercih etmesi son derece tabi ve normaldir ama bugün HDP’ye yalnız bu gerekçeyle oy veren emniyet yargı içinde oy veren birinin vebali sadece oy vermek değil. HDP’ye sırf Paralel yapı nedeniyle oy veren emniyet ve yargı mensuplarının eline kan bulaşmıştır. Bir polis lojmanından polisleri şehit eden PKK’ya yüzde 62 oy çıkıyorsa bu demokrasi değil arkadaşlar. Bir emniyet mensubunun HDP’ye oy vermesi demokrasi değildir."

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89