• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

HDP’de olağanüstü kongre 27 Ekim'de

HDP’de olağanüstü kongre 27 Ekim'de
HDK 26 Ekimde Genel Kurul yapacak, 27 Ekim’de ise HDP olağanüstü kongre gerçekleştirecek.

HDK Genel Meclisi ve HDP Parti Meclisi, toplantısını sonuç bildirgesinde sermayenin AKP hükümeti aracılığıyla işçi ve emekçilere ve halklara dayattığı açlık yoksulluk ve savaş politikasına karşı mücadele çağrısı yapıldı. HDK 26 Ekimde Genel Kurul yapacak, 27 Ekim’de ise HDP olağanüstü kongre gerçekleştirecek. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi'nin 12 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirdiği Türkiye, Ortadoğu ve dünyada yaşanmakta olan ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmeler, HDK Genel Kurulu ve HDP Olağanüstü Kongre çalışmaları ile 2014 yerel seçimleri hazırlıklarının değerlendirildiği toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. 

HÜKÜMET SAVAŞI DESTEKLİYOR

Sonuç bildirgesinde, AKP, CHP ve MHP'nin "savaş tezkeresinde" birleşerek Türkiye halkları, ezilen ve sömürülen milyonlarca işçi ile emekçiyi baskı sistemine daha çok mahkum edildiğine dikkat çekilerek, Hükümetin Suriye’de el Nusra ve el Kaide gibi çeteleri desteklemeye ve Rojava devrimini boğma faaliyetlerine sürdürdüğü belirtildi.

HDK ve HDP'nin, kapitalist sistemi ve savaş politikalarının karşısına, yerel ve genel yönetimde ezilen, sömürülen halklarla birlikte yeni bir seçenek ördüğü belirtilen bildirgede, şu ifadelere yer verildi: “AKP hükümeti döneminde her ay yüzden fazla işçi, adına 'iş kazaları' denilen iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor. Kıdem tazminatı gasp edilmek isteniyor, kölelik koşullarında, sendikasız, düşük ücretle ve güvencesiz çalışma koşulları dayatılıyor. Kadına yönelik taciz ve şiddet artıyor, kadın cinayetleri devam ediyor, giyim ve kuşama müdahale, kadınları eve mahkum etme çabaları, sosyal yaşamda ve iş yaşamında artarak sürüyor. Milyonlarca kamu emekçisinin ve işçinin toplu iş sözleşmelerini, her türlü baskı ve entrikayı uygulayarak ve işbirlikçi sendikaların desteğiyle, düşük ücretlerle bağlayan AKP hükümeti, hayat pahalılığında sınır tanımıyor." 

İŞ, BARIŞ, EKMEK VE ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Bildirgede, HDP ve HDK'nin savaş, şiddet ve sermayeye yeni imkanlar sağlayacak bütçe tasarısına karşı muhalefet edileceği belirtilerek, halkın iş, barış, ekmek ve özgürlük taleplerini karşılayacak bir bütçe için mücadele edileceği ifade edildi. Doğa, çevre, ekolojik sistem ve yaşam alanlarının altüst edildiği vurgulanan bildirgede, kentsel dönüşüm adı altında "kapitalist yağma politikalarının" egemen hale getirildiği belirtildi. “Mega-'çılgın' projeler, 3. köprü, 'dünyanın en büyük havaalanı' gibi projelerle yeni rant alanları yaratılırken, canlıların geleceği tehlikeye atılıyor" denilen bildirgede, Van'daki depremzedelerin ölüme terk edildiği ve HDK ile HDP'nin Van halkının yanında olduğu kaydedildi. 

EMPERYALİST SAVAŞLARA KARŞI MÜCADALE

KCK'nin hükümetin açıkladığı “demokratikleşme paketinin” ardından yayınladığı deklarasyona da değinilen bildirgede, “Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık hakları başta olmak üzere, Kürt sorunu, emek sorunları, düşünce özgürlüğü, örgütlenme ve basın özgürlüğü alanlarında inkar, asimilasyon, baskı ve şiddeti benimsediğini bir kez daha gösteriyor” denildi. Sonuç bildirgesinde alınan karar arasında Alevilerin eşitlik talebiyle yapacağı mitinglerde yer alınacağı belirtilerek, “başta Rojava halkları olmak üzere, mücadele eden tüm halklarla dayanışma içinde olmaya, emperyalist savaşlara, darbe, diktatörlüklere ve savaş kışkırtıcılarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi. 

26 Ekim'de Ankara Kocatepe Salonu'nda HDK Genel Kurulu 27 Ekim'de ise Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda HDP Olağanüstü Kongresini gerçekleştirileceği de duyuruldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89