• BIST 9301.05
  • Altın 4262.924
  • Dolar 39.8441
  • Euro 46.5738
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 32 °C
  • Berlin 20 °C

HDP'de 'iki dönem' kuralı esneyecek mi?

HDP'de 'iki dönem' kuralı esneyecek mi?
HDP'de ilke kararı olarak uygulanan "iki dönem" kuralı, HDP'li 10 civarında milletvekilinin seçimlerde aday gösterilmemelerine yol açacak.

HDP'de ilke kararı olarak uygulanan "iki dönem" kuralı, HDP'li 10 civarında milletvekilinin haziran ayında yapılacak genel seçimlerde aday gösterilmemelerine yol açacak.

"İki dönem" kuralına takılan HDP'liler arasında Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile Hasip Kaplan, Ayla Akat, Emine Ayna ve Sebahat Tuncel gibi vekiller de yer alıyor. Merak edilen soru ise bu kuralın esnetilip esnetilmeyeceği.

İSTİSNA UYGULANABİLİR

Yelda Gökdağ'ın Akşam'daki haberine göre, HDP kulislerinde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 10 civarında oy alarak, HDP'ye verilen desteğin 4 puan üzerine çıkmayı başaran Selahattin Demirtaş ile İmralı heyetinde bulunan Pervin Buldan için "istisna" uygulanabileceği dillendiriliyor.

'KURAL ESNEYEBİLİR'

HDP Genel Başkan Yardımcısı Muş Milletvekili Demir Çelik de, kulislerde ifade edilen söylentileri örtülü sözlerle doğruladı. "İki dönem" kuralının iki kişiyle sınırlı olmak üzere esnetilebileceğini vurgulayan Çelik, isim vermekten kaçındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89