• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

HDP heyeti Akoğan'la görüştü

HDP heyeti Akoğan'la görüştü
HDP heyeti, İmralı görüşmesinden bir hafta sonra Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile bir araya geldi.

HDP heyeti, İmralı görüşmesinden bir hafta sonra Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile bir araya geldi. Gündemde hem iç güvenlik paketi hem de çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçiş var.

Halkların Demokrasi Partisi heyeti geçen hafta İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından hükümet üyeleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. İmralı görüşmesi sonrasında İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ile bir araya gelen HDP'nin İmralı heyeti üyelerinden Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken görüştü.

Görüşmenin gündeminde iki önemli başlık var; İç güvenlik paketi ve çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçilmesi. Paketi çözüm süreci önündeki en büyük tehditlerden biri olarak gören HDP pakette değişiklik yapılmasını istiyor. HDP, hükümet üyeleri ile daha önce yaptığı görüşmelerde de düzenlemeye ilişkin kaygılarını dile getirdi.

HDP ile hükümet arasında yapılan son görüşme sonrasında, iç güvenlik paketinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri bir hafta daha ertelendi. Başta Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olmak üzere hükümet üyeleri paketin yasalaşması konusunda kararlılıklarını dile getirirken, HDP'nin beklentisi temaslar sonrasında paketin toplumsal olaylara müdahaleye ilişkin maddelerinin tasarı metninden tümüyle çıkarılması.

Müzakereye geçiş

Görüşmenin önemli başlıklarından biri de çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçiş. HDP'den alınan bilgilere göre, Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında varılan anlaşma gereği müzakerelerin Ocak ayı başında başlaması gerekiyordu. Ancak takvim bazı konularda hâlâ anlaşma sağlanamadığı için hayata geçmedi. Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, heyetin bir kez daha İmralı'ya gideceğini, beklentilerinin bir, iki hafta içinde müzakere aşamasına geçilmesi olduğunu belirtti.

HDP kaynakları, hükümetten somut adım beklentisi içinde olduklarını dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise Pazartesi günü katıldığı bir televizyon programında "Öcalan'dan bir adım ileride" bir açıklama beklediklerini söylemişti.

HDP heyetinin bir diğer talebi de çözüm süreci konusunda gelinen aşamaların hükümet üyeleri ile ortak açıklamalarla kamuoyuna yansıtılması. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89