• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

HDP, Ekrem İmamoğlu için sahada da çalışacak

HDP, Ekrem İmamoğlu için sahada da çalışacak
HDP Sözcüsü Günay Kubilay: İstanbul’da bizzat HDP’nin adayı seçime giriyormuş gibi son derece organize, planlı bir çalışma içine gireceğiz.

YSK kararıyla 23 Haziran’da yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimi için HDP de bayramdan sonra sahaya inecek. HDP eş başkanları, parti yöneticileri ve milletvekilleri ev ziyaretleri, halk buluşmaları gerçekleştirecek. İstanbul’da HDP’nin adayı seçime giriyormuş gibi çalışacaklarını söyleyen HDP Sözcüsü Günay Kubilay “İstanbul seçimi herhangi bir belediye başkanlığı seçimi ötesinde, darbe mi demokrasi mi ikileminde bir seçime, bir demokrasi referandumuna dönüştü. Tüm emeğimizle demokrasinin yanında olacağız” dedi. 

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında “İstanbul seçimi bizim için Şırnak, Muş, Bağlar seçimi” dedi, YSK’nin 250 sayfalık hukuksuzluğuna karşı seçimde 250 bin fark atma çağrısı yaptı. 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, HDP Örgütlenme Komisyonu bu çağrı doğrultusunda İstanbul için bayram sonrası iki haftayı içeren bir kampanya için hazırlıklara başladı. Taslak aşamasındaki çalışmaya göre 23 Haziran’a kadar HDP Eş Başkanları, MYK, PM üyeleri, milletvekillerinin katılacağı programlar yapılacak. Bayramdan sonra yoğunlaşacak programlar kapsamında halk buluşmaları olacak, ev ev, sokak sokak yerel seçimin ruhuna uygun etkinlikler organize edilecek.

HDP ADAYI SEÇİME GİRECEK GİBİ ÇALIŞILACAK

HDP Sözcüsü Günay Kubilay İstanbul seçimiyle ilgili, “İstanbul’da bizzat HDP’nin adayı seçime giriyormuş gibi son derece organize, planlı bir çalışma içine gireceğiz” dedi, bunun nedenlerini şöyle anlattı:

“İstanbul seçimi sadece İstanbul seçimi olmaktan çıktı. İstanbul’da sadece Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasına el konulmadı, sadece İstanbul’un iradesi çalınmadı. Türkiye’de askeri darbelerin dışında tüm aksaklıklara karşın iyi-kötü sandıkla gelenin sandıkla gittiği bir gelenek vardı. Şimdi başka bir gelenek başlıyor. İktidar gücünü elinde bulunduranlar seçimi kaybettiklerinde iktidar gücünü kötüye kullanarak, devletin imkanlarını arkalarına alarak bir seçim kazanmak için her türlü gayri meşru yol başvuruyor. İstanbul’da YSK eliyle bir sandık darbesi yapıldı. Artık İstanbul seçimi herhangi bir belediye başkanlığı seçimi olmanın ötesinde. İstanbul seçimi darbe mi demokrasi mi ikilemi içinde, demokrasi referandumuna dönüştü. HDP’nin de varoluş gerekçesi olan emek, barış, demokrasi, özgürlükler ve eşitlik temel ilkeleri doğrultusunda biz de bu referandumda tüm enerjimiz, emeğimiz ve imkanlarımızla demokrasinin yanında yoğunlaşacağız. İstanbul halkının gasbedilmiş iradesinin tekrar sandıktan çıkması için gereken çabayı göstereceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89