• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

HDP: Demirtaş'ın arkasındayız

HDP: Demirtaş'ın arkasındayız
HDP, Başbakan Davutoğlu'nun Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan HDP, Başbakan Davutoğlu'nun Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Başbakan'ı sorumsuzlukla suçlayan HDP, "Eş Genel Başkanımıza aynen katılıyoruz" dedi.

Halkların Demokrasi Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'a yönelik "Akacak kandan Demirtaş sorumlu" sözlerine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. "Başbakan Davutoğlu'nu uyarmıyoruz..." diye başlayan yazılı açıklamada HDP, Davutoğlu'nu sağduyuya davet etti:

"'Sokakta dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur' ifadesi son derece sorumsuzca sarf edilmiş bir laftır. Eş Genel Başkanımıza yönelik bu tür siyasi linç girişimlerini, suçlamaları, saldırıları ve hedef gösterme tutumlarını asla ve hiçbir şekilde kabullenmeyeceğiz. HDP, bütün üyeleri, dostları ve örgütleri ile; Türkiye demokrasi, emek ve barış güçleri bütün kurum ve kuruluşları ile Selahattin Demirtaş'ın arkasında duracaktır."

'Güvenlik paketine karşı eylem yapılacak'

Açıklamada Demirtaş'ın söylediği gibi iç güvenlik paketine tepki olarak sokakta eylem yapılacağı da belirtildi:

"Eş Genel Başkanımızın sözlerine aynen katılıyoruz. Bu yasa taslağı bizim algımıza göre müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahiptir. Çünkü yasa çıkmadan Yüksekova'da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat hareket edilecektir. Gezi eylemlerinde 8 gencin nasıl vurulduğunu, on binlerce insana nasıl şiddet kullanıldığını Türkiye halkları unutmadı."

Açıklama hükümete yönelik "Samimiyseniz demokratikleşme hamlesini yapın, müzakerelere geçin ve yasal düzenlemeleri gerçekleştirin. Onun dışındaki her tutum, oyalama taktiği olarak algılanacak ve kabul görmeyecektir" çağrısıyla son buldu.

Davutoğlu'nun açıklamaları

Başbakan Davutoğlu, Salı günü Polonya ziyareti dönüşü uçakta açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Bugün Gazetesi'ne verdiği röportajda, güvenlik paketiyle ilgili "Karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız; mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız" açıklamasına sert tepki gösterdi:

"Sorumsuzca yapılan bir açıklamadır. Halkın güvencesi hükümetin elinde, halkın huzuru için bu paket çıkarılıyor. Güvenlik paketinde bir geri adım söz konusu olmayacak. Bu açıklamadan sonra dökülecek kandan Demirtaş sorumludur, sokak huzurunu eşkıyalara terk etmeyiz. Kamu güvenliği Selahattin Demirtaş'a da lazım."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89