• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

HDP Adana ve Mersin İl binalarında eş zamanlı patlama

HDP Adana ve Mersin İl binalarında eş zamanlı patlama
HDP Adana ve Mersin il binalarında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlama sonucunda 4 kişi yaralandı.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin il binalarında patlama meydana geldi.

Adana’da HDP il ve Seyhan ilçe örgütlerinin bulunduğu binada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.

Adana Tepebağ Mahallesi Cemal Görses Caddesi üzerinde bulunan HDP il ve Seyhan ilçe örgütlerinin bulunduğu binada bu sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 4 kişi yaralandı. Binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, yaralanan 4 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bina tamamen tahrip olurken, çevredeki binaların camları da patlamanın etsiyle kırıldı.

Polis çevrede yoğun önlemler alırken, toplanan grup ile polis arasında bir gerginlik yaşandı.

55773

Mersin

HDP Mersin İl Örgütü’nün bulunduğu binada yaşanan patlama meydana geldi. Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan haberde patlamanın atılan ses bombasından kaynaklandığı belirtildi.

Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Silifke Caddesi üzerinde yer alan 8 katlı bir binanın ikinci katında yer alan HDP İl Örgütü binasında meydana gelen patlamaya dair ulaşılan ilk bilgilere göre, patlama saat 10.00 sıralarında yaşandı.

İçerisinde üç partilinin bulunduğu sırada, parti merkezinin balkon kısmına atılan bir cisim büyük bir gürültü ile patladı. Yaşanan patlama üzerine parti binasının içerisinde yer alanlar ve diğer bina sakinleri kendilerini binadan dışarıya attı.

Meydana gelen patlamada parti binasının bulunduğu katın camları ile diğer bazı dairelerin camları kırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin parti binasına attıkları ses bombası sonrası olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği bilinmeyen bu saldırı sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayı duyan partililerde hemen İl Örgütü’ne akın etti. Bina önüne gelen çok sayıda partili saldırıyı attıkları sloganlarla protesto etmeyi sürdürüyor. Parti yöneticileri ise bina içerisinde incelemelerde bulunmak olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte içeri girdi. Ekiplerin incelemeleri halen devam ediyor.

Mersin mitingi yapılacak

HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, sükunet çağrısı yapıldı ve Mersin mitinginin yapılacağı belirtildi:

"Bütün halkımızı sükunetle 18.00'de Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın Mersin mitingindeki açıklamalarını dinlemeye davet ediyoruz."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin mitingi bugün saat 18:00'de Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89