• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Hayri Kozakçıoğlu tek kurşunla intihar etti

Hayri Kozakçıoğlu tek kurşunla intihar etti
Eski OHAL Valisi ve milletvekili Hayri Kozakçıoğlu evinde ölü bulundu. Emniyet Kozakçıoğlu'nun intihar ettiğini doğruladı.

Eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, İstanbul Sarıyer'deki evinde ölü bulundu. 

Polis, olayda şüphe olmadığını Kozakçıoğlu'nun, kendisini beylik tabancasıyla kalbinden tek kurşunla vurduğunu belirtti. 

Edinilen bilgiye göre, 75 yaşındaki Kozakçıoğlu'nun cansız bedeni Sarıyer, Reşitpaşa'daki evinin çalışma odasında sabaha karşı bulundu. Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kapıyı çilingir yardımıyla açtı. İçeri girildiğinde Kozakçıoğlunun cansız bedeniyle karşılaşıldı. İlk incelemede eski valinin, kapısı kilitli odasında göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zamanın tam olarak bilinmediği, eşinin bu sırada evin başka bir odasında bulunduğu, silah sesini duymadığı belirtiliyor.



Dönemindeki uygulamalarla büyük tepki çeken Kozakçıoğlu'nun ismi JİTEM, çok sayıda faili meçhul ve yolsuzlukla anılıyordu.

'Örtülü ödenekten hesabına para geçirdi' iddiası 

İstanbul Valiliği görevindeyken Hayri Kozakçıoğlu’nun Olağanüstü Hal Bölge Valiliği hesaplarından 2 milyar lirayı (yaklaşık 250.000 dolar) kendi adına açılan hesaplara geçirdiği iddia edildi. 

Hayri Kozakçıoğlu bu iddia karşısında söz konusu parayı dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli’nin onayı ile 12 Ağustos 1991’de kendi hesabına aktardığını ve 18 Ocak 1993’de Bölge Valiliği’nin talebi üzerine geri gönderdiğini öne sürdü. 

Ancak Kalemli bu olaydan haberi olmadığını açıkladı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Kozakçıoğlu’nu istifaya davet ederken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel “Paralar örtülü ödenekten teröre karşı mücadele için verilmiştir. Ancak ne için harcandığı açıklanırsa devlet sıkıntıya düşer” dedi. 

Hayri Kozakçıoğlu kimdir? 

Güvenlik hizmetleri ile ilgili olarak bir süre yurt dışında inceleme ve araştırma yaptıktan sonra 1978 yılında Erzurum Valiliği'ne atandı. Daha sonra Vali kadrosu ile 1,5 yıl süre ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptı, 12 Eylül 1980'den sonra Adana Valiliği'ne atandı. Üç yıl süre ile Adana Valiliği ve 3,5 yıl Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 12 Ocak 1987 tarihinde Diyarbakır Valiliği görevine başladı. Bu görevi yürütürken 19 Temmuz 1987'de Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne atandı. 19 Ağustos 1991 tarihinde İstanbul Valiliği'ne atandı ve 1 Kasım 1995 tarihine kadar bu görevde kaldı. 

XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Hayri Kozakçıoğlu, evli ve üç çocuk babasıydı.

  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89