• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

Hatip Dicle Annesinin cenazesine neden katılmadı

Hatip Dicle Annesinin cenazesine neden katılmadı
Hatip Dicle: Ben 4 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyorum. Bu hukuksuzluk içinde adaletin neresine başvurup, neyin iznini alayım.

KCK tutuklusu Kürt siyasetçi Hatip Dicle’nin’nin annesi vefat etti.

Dicle, annesinin cenazesine katılması için avukatlarının başvurusu yapmasını istemedi. Kelepçe ile cenazeye katılmak istemeyen Dicle'nin, "Ben 4 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyorum. Bu hukuksuzluk içinde adaletin neresine başvurup, neyin iznini alayım" dediği belirtildi.

KCK/TM ana davasından tutuklu bulunan Kürt siyasetçi Hatip Dicle’nin annesi Mübeccel Dicle, kanser tedavisi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün vefat etti. Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan Hatip Dicle'nin cenaze törenine katılması için avukatları yargılandığı Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne izin dilekçesi vermek için hazırlık yaptı.

"KELEPÇE İLE KATILMAM"

Hatip Dicle, annesinin rahatsızlığı döneminde görüştüğü avukatlarına, "Eğer bir vefat durumu olursa, benim için izin başvurusu yapmayın. Elimde kelepçeler ve jandarmanın kontrolünde gelip orada bulunmak istemiyorum. Bu onur kırıcı bir davranıştır. Eğer böyle olacaksa izin başvurusu yapmayın" dediği öğrenildi.



Dicle'nin bu sözleri üzerine dilekçeyi hazırlayan avukatları mahkemeye sunmadan önce Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne giderek, Dicle'yi cenaze törenine katılması yönünde ikna etmek için görüştü. Ancak görüşmede Dicle, annesinin cenazesine katılmayacağını avukatlarına iletti. Dicle, "Ben 4 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyorum. Bu hukuksuzluk içinde adaletin neresine başvurup, neyin iznini alayım. Cenazeye katılmayacağım" dedi.

DEMİRTAŞ VE KIŞANAK'TAN MESAJ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yardımcısı Gültan Kışanak, yayınladıkları mesajda Hatip Dicle'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Demirtaş ve Kışanak'ın mesajında, "Mübeccel annemizin yaşamı büyük zorluklarla, büyük mücadelelerle geçti. Sayın Hatip Dicle’nin diğer milletvekili arkadaşlarıyla birlikte 1994’te yaka paça Meclis’ten gözaltına alınarak zindana atılmasına tanıklık etti. Bir anne olarak tıpkı diğer anneler gibi o da, baskı politikalarını bizzat yaşadı, yılmadı mücadele etti. Sayın Hatip Dicle’nin siyasi rehine olarak cezaevinde tutulması nedeniyle ne yazık ki yaşamının son günlerinde bile değerli oğluyla birlikte olamadı. Bir annenin kaybı hayatta dayanılması en zor acılardan biridir. Sayın Dicle’nin bu derin acısını mücadele arkadaşları olarak yürekten paylaşıyor, bir kez daha başsağlığı diliyoruz" denildi.

Dicle'nin annesi Mübeccel Dicle, Diyarbakır Yeniköy Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Mardinkapı mezarlığı'nda toprağa verildi.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89