• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Hasta tutsaklar için önemli gelişme

Hasta tutsaklar için önemli gelişme
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

HDP İmralı Heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Görüşme sonrası Buldan, “İmralı’ya gitmek için talebimizi ilettik. Kendileri bize geri döneceğini, adaya gidişle ilgili bir engelin olmadığı ve en kısa zamanda bir tarih verileceğini söyledi” dedi

HDP Heyeti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaklaşık bir saat on dakika süren görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Bozdağ, heyetin Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı Adasına gitmek konusunda taleplerini ilettiklerini belirtti.

Hasta tutuklulara ilişkin de görüşme yapıldığını belirten Bozdağ, “Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili gerekli adımları atacağız, olaya insani olarak bakıyoruz. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlarla ilgili bakanlık olarak bizim hazırlığımız var. Hazırlığımız bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, hasta tutuklu ve hükümlü sayısını net olarak verebilmenin mümkün olmadığını, bunun sağlık raporlarının ortaya konması sonucunda belirleneceğini söyledi.

“5 mahkum Öcalan’a sekreterlik yapacak”

Bozdağ ile görüşen heyette yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da bir açıklama yaptı.

“Yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik sayın Adalet Bakanı ile. Görüşmemizin ana başlıkları adaya gidiş talebimizin yenilenmesi ve hasta tutsaklar meselesi ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili sorunlar. Ada talebimizi ilettik ve en kısa zamanda gidilmesi gerektiğini ve beklentiler olduğunu ifade ettik. Hasta tutuklalar meselesinin siyasi bir mesele olmadığın ve hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını ifade ettik. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini konuştuk.

“Sayın Bakan Bozdağ’ın ifade ettiği adaya gidişle ilgili bir engelin olmadığı ve en kısa zamanda bir tarih verileceğini söyledi. Hasta tutsaklarla ile ilgili önemli çalışmalarını olduğunu ve yasal düzenlemelerin ardından hasta tutukluların tahliyesi için yasa çıkacağını ifade etti.”

“5 mahkum Sayın Öcalan’a sekreterlik de yapacak. Bu arkadaşlar her konuda Sayın Öcalan’a yardımcı olacak. İsimler daha önce verilmişti. Onların olup olmayacağı yönünde bir bilgimiz yok. Biz bu hafta sonu İmralı’ya gitmeyi bekliyoruz. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, kendisi bize geri döneceğini bildirdi. Net tarih verilmedi.”

“Heyetin genişletilmesiyle ilgili bir görüşmeniz oldu mu?’ sorusuna Buldan, “Heyetin genişletilmesi konusunu görüşmedik.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89