• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 5 °C

Halk kazanacak, statüko kaybedecek

Halk kazanacak, statüko kaybedecek
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada "12 Eylül'de halk kazanacak, statüko kaybedecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Bomonti tünelinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş ile Bomonti arasındaki yarım saatlik yolu 2.5 dakikaya indiren tünelin açılışında konuşan Erdoğan İstanbullular'dan referandum için evet oyu vermelerini istedi. Erdoğan, konuşmasında özellikle referanduma neden evet denilmesi gerektiğini anlattı. Erdoğan, "12 Eylül'den sonra halk kazanacak, statüko kaybedecek" dedi.

Açılış öncesinde Dolmabahçe Meydanı'nda düzenlenen törene çok sayıda bakan, milletvekili ve belediye başkanı katıldı.

Başbakan Erdoğan, tünel açılışı için geldiği Dolmabahçe'de kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Dolmabahçe Meydanı'nda hazırlanan tören alanına girişte Erdoğan, kendisini alkışlayan bir kadının kucağındaki bebeği alıp sevdi. Küçük bebeğin Başbakan'ın kulağını çektiği görüldü. Törene Başbakan'ın yanı sıra, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, tünellerin İstanbulluyu rahat ettirebilmek için yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Ulaşım yatırımları hakkında bilgiler veren Topbaş, İstanbul'a yapılan tünel ve bundan sonar yapılacak tüneller hakkında da teknik bilgiler aktardı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ardından kürsüye davet edilen Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe-Bomonti arasındaki tünelin İstanbullulara hayırlı olmasını diledi. Geçen yıl 14 Mart'ta da 1600 metre uzunluğundaki Kağıthane-Piyalepaşa arasındaki tüneli hizmete açtıklarını hatırlatan Erdoğan, bu tünelle o bölgedeki trafiği ciddi şekilde azalttıklarını ifade etti.

O projenin devamı niteliğinde olan Dolmabahçe-Bomonti arasındaki tünelin 2 bin 360 metre, gidiş-gelişle toplam 4 bin 750 metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Çalışmalarından ötürü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Başbakan Erdoğan'ın konuşması sık sık Genç Fenerbahçeliler tarafından sloganlarla kesildi. İstanbul'a bundan sora yapılacak başta tünel, metro ve karayolları çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başbakan Erdoğan, İstanbul'un kronik sorunlarını çözmek için önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla beraber, platformda kurdeleyi keserek tüneli hizmete açtı. Erdoğan daha sonra tüneli denemek üzere makam aracının direksiyonuna geçti. Kullandığı makam aracından vatandaşlara el sallayan Erdoğan, 2 bin 360 metre uzunluğundaki tüneli bir uçtan uca katetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89