• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 7 °C

Hakan Şükür AK Parti'den istifa etti

Hakan Şükür AK Parti'den istifa etti
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Şükür, dershanelerin kapatılması konusunda uzun zaman sessiz kalmıştı.

İstifasıyla ilgili yazılı açıklama yapan Şükür, "AK Parti’den üzülerek istifa ettiğimi, milletin vekili sıfatıyla siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi bildiriyorum. Aziz milletimizin dualarını bekliyor ve hepsine teker teker en derin selam ve hürmetlerimi sunuyorum." dedi.

SESSİZLİĞİNİ BOZMUŞTU 

Cemaate yakınlığı bilinen AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, dershanelerin kapatılması konusunda uzun zaman sessiz kalmıştı. Şükür bu sessizliğini Twitter hesabından attığı tweetlerle bozmuştu. 

DERSHANE TARTIŞMASINA AYETLİ TEPKİ 

Başbakan Erdoğan'ın, dershaneleri kapatacaklarına ilişkin açıklaması sonrası ilk tweetinde "Mevlam neyler, neylerse güzel eyler" diyen Hakan Şükür, diğer tweetinde ise Bakara Suresi'nden bir alıntı yapmıştı.. Şükür, "Olur ki hoşlanmadığınız şeyler sizin için hayırlı olur..." ayetini paylaşmıştı. Tweetlerini, Cemaatin kullandığı hashtag'lerle paylaşan Hakan Şükür, başka bir tweetinde ise "#HizmeteDevam" demişti. 

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI 

Son günlerde yaşanan ve vicdan sahibi herkesi derinden üzen bir kısım gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti hâsıl oldu. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki politika benim hiçbir zaman birinci önceliğim olmadı. Ama Sayın Başbakan’ın samimi davetini geri çevirmek temsil ettiği makama ve şahsına olan saygımdan ötürü yakışık almazdı. Ailemin de destek ve dualarını alarak Sayın Başbakan’ın davetini kabul ettim. AK Parti son 11 yılda Türkiye’de çok önemli başarılara ve reformlara imza attı. Ancak dersanelerle başlayan süreçte takınılan anlamsız tavırlar pek çok vicdan ehlini rencide etti. 

'KULAKLARIN TIKANMASINI ANLAMIŞ DEĞİLİM' 

Türkiye’de eğitimin halledilmesi gereken onlarca problemi varken, sanki sorunun tek kaynağı dersanelermiş gibi göstermek hakperest bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşım tarzı partinin 11 yıldır temsil ettiği çizgiyle örtüşmemektedir. Daha önce, gösterilen tepkilerden ötürü bazı kararlarından dönme erdemi gösteren Sayın Başbakan’ın bu konudaki bütün ısrarlı anlatımlara, sitemlere ve taleplere kulaklarını tıkamasını anlayabilmiş değilim. 

'BAŞBAKAN'IN TEPKİ VERMEMESİ YARALADI' 

Dersaneler konusunun samimi insanların taleplerine kulak verilerek olumlu bir noktaya geleceği ümidini bugüne kadar besledim. Bunu beklerken dersanelerin benim de bulunduğum bir ortamda KCK yapılanmasına benzetilmesi ve özür dilenmek bir yana bu açıklamalara Sayın Başbakan ve parti yönetimi tarafından bir tepki verilmemesi vicdanımı derinden yaralamıştır. Bu tartışmanın daha sonra başka alanlara çekilmesi de hiç hoş olmamıştır. 

'YAPILAN VEFASIZLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL' 

Ben yirmi seneden fazla bir süredir hizmet hareketini ve Muhterem Hocaefendi’yi tanıyor ve seviyorum. Referandum başta olmak üzere milletin hayrına gördükleri bütün meselelerde hükümeti var güçleriyle destekleyen, kapı kapı dolaşıp insanları ikna eden, yurt dışından binlerce insanı fedakârca oy kullanmaları için taşıyan, AK Parti kapanmasın diye dualar eden bu samimi insanların şimdi düşman muamelesine tabi tutulması en hafif tabirle vefasızlıktan başka bir şey değildir. 

'İFTİRALAR VE İTHAMLAR AYMAZLIK ÖRNEKLERİ' 

Dersaneleri kapatılan, mensupları devlet dairelerinden tasfiye edilen, parti yöneticilerimiz tarafından ahlaksızlık olarak nitelenen fişlemelere ve baskılara maruz kalanlar bu milletin evlatlarıdır. Buna rağmen bu insanların sanki karanlık işler içinde olduklarını ima eden yayınlar, bu yönde atılan iftiralar, ithamlar maalesef bir aymazlık örneği olarak tarihe geçecektir. Hele yeni yeni tedavüle sokulmaya çalışılan 'örgüt' kelimesinin bu gönüllüler hareketi için kullanılmaya çalışılması amacın sadece dersaneleri kapatmak olmadığı düşüncesini de akıllara getirmektedir.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89