• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 9 °C

Hak-Par: Silahlar biran önce susmalı

Hak-Par: Silahlar biran önce susmalı
Hak-Par: Daha fazla kan akmaması ve Türkiye'nin daha çok altüst olmaması için silahlar bir an önce susmalı.

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, daha fazla kan akmaması ve Türkiye'nin daha çok altüst olmaması için silahların bir an önce susmasını istedi.

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, daha fazla kan akmaması ve Türkiye'nin daha çok altüst olmaması için silahların bir an önce susmasını istedi. Burkay, Kürt sorununa diyalog yoluyla, barışçı yöntemlerle çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Burkay, özgür ve barışçı günler umuduyla herkesin Newroz Bayramı'nı kutladı. Halkın özgür, barışçı ve insanca bir yaşam için mücadelesinin yıllardır sürüp geldiğini dile getiren Burkay, Kürt halkının bu uğurda büyük bedeller ödediğini ve hala da ödemekte olduğunu ifade etti. Bunca emeğin ve bedelin ardından Türkiye'nin bir parçası, Federal Kürdistan Yönetimi'nin bugün artık özgür olduğuna dikkat çeken Burkay, Bağdat hükümeti ile bazı sorunlar ve sıkıntılar hala yaşansa da halkın bu parçada artık işlerini kendinin yönettiğini ve ülkeyi onardığını, dilini ve kültürünü yaşamın her alanında özgürce kullandığını kaydetti.

Diğer parçalarda ise halkın özgürlük mücadelesinin devam ettiğini anlatan Burkay, şöyle devam etti: "Batı Kürdistan da şu sıralar önemli bir değişimin eşiğinde. Biz, Suriye'deki yıkıcı savaşın bir an önce son bulmasını, bu ülkede federal ve demokratik bir sistemin oluşmasını, Kürtlerin de kendi bölgelerinin yönetimini ellerine almasını diliyoruz. Bunun için bu parçadaki Kürt partileri arasında demokratik ilişkilere, uyuma ve birliğe gerek var. Ülkemizin Kuzey parçasında da son dönemde devletle PKK arasında, silahların susmasına ve PKK'nin silah bırakmasına yönelik yeni bir süreç söz konusudur. Biz Hak-Par olarak bu süreci destekliyoruz. Daha fazla kan akmaması ve ülkemizin daha çok altüst olmaması için silahlar bir an önce susmalı. Kürt sorununa diyalog yoluyla, barışçı yöntemlerle çözüm bulunmalı. Bu da Kürt halkının tüm temel haklarını tanımakla olur. Bize göre bu eşitlik temelinde federal bir yapılanmayla mümkündür. Barış, özgürlük ve demokrasi de ancak bu şekilde sağlanabilir. Halkımızın Newroz Bayramı'nı kutlarım. 21 Mart'ın bu kez barışçı bir dönemi başlatmasını, Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümüne yol açmasını dilerim. Özgürlük ve barış her halk gibi Kürt halkının da hakkıdır, ekmek ve su gibi."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89