• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Gürsel Tekin CHP MYK'ya alınmadı

Gürsel Tekin CHP MYK'ya alınmadı
Merkezi Yürütme kurulu'nun belirlendiği toplantıda CHP'nin etkili ismi İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin liste dışında kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Hakkı Süha Okay, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantılarında alınan kararları açıkladı.

Okay, CHP’de kurultayın ardından toplanan ilk PM, MYK ve YDK toplantılarının ardından toplantılarda alınan kararları gazetecilere açıkladı. Okay, PM toplantısında MYK üyelerinin 81 üyenin oy birliğiyle seçildiğini belirtti. CHP MYK’nın yeni üyeleri şöyle: Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Tekin Bingöl, Mevlüt Coşkuner, İzzet Çetin, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Nevin Gaye Erbatur, Abdülrezzak Erten, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Haluk Koç, Ali Koçal, Şahin Mengü, Hakkı Süha Okay, Umut Oran, Abdullah Özer, Faik Öztrak, Önder Sav, Berhan Şimşek.

Okay, MYK’ya seçilen 20 isim arasından Genel Sekreterlik ve Genel Saymanlık için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle gizli oyla seçim yapıldığını ve Önder Sav’ın 75 oyla CHP Genel Sekreterliğine yeniden seçildiğini, Faik Öztrak’ın da 74 oyla CHP Genel Saymanlığa getirildiğini bildirdi. Bu sonuçlara göre Sav için 6, Öztrak için 7 geçersiz oy çıktı.

PM toplantısından sonra toplanan MYK’da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun belirlemesi ile Hakkı Süha Okay Örgüt, TBMM ve Basınla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Haluk Koç Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Yurtdışı İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Nevin Gaye Erbatur Parti içi Eğitim ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Umut Oran da İş, Çalışma Hayatı ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Genel Sekreter Önder Sav da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun oluru ile kendisine 4 yardımcı seçti. Buna göre Tekin Bingöl Üye Yazım Birimi ve Örgüt İlişkilerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Gökhan Günaydın MYK Sekreteryası, MYK Raportörlüğü ve Meslek Kuruluşlarıyla İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Gülsün Bilgehan Yurtdışı İlişkiler, Yurtdışı CHP Bürolarıyla İlişkiler ve Yurtiçi Siyaset İzlenmesinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Abdülrezzak Erten Halkla İlişkiler ve Yardımcı Kollardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak belirlendi. Bilim Yönetim Kurulu Platformu Başkanlığına da Sencer Ayata getirildi. YDK toplantısında da YDK Başkanlığına Orhan Eraslan tekrar seçildi. Orhan Akbulut YDK Başkan Yardımcısı olurken Selahattin Öcal da YDK Sekreteri oldu.

"PM SEÇİM SONUÇLARI KESİNLEŞTİ, ÜYELİKLERİN TARTIŞILMASI SÖZKONUSU DEĞİL"

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okay, "Gürsel Tekin MYK üyeliğine seçilmedi, PM üyesi olduğu için İstanbul İl Başkanlığı da düştü, nasıl bir çözüm öngörüyorsunuz?" sorusu üzerine "Gürsel Tekin Parti Meclisi üyemizdir. Sizin ifade ettiğiniz gibi çözümü gerektiren bir sorun da bulunmamaktadır, Sayın Tekin görevinin başındadır" dedi. CHP PM’nin Kurultay’dan sonra en büyük karar organı olduğunu belirten Okay, "Şu an Gürsel Tekin Parti Meclisi üyemizdir" dedi.

Bazı PM üyelerinin CHP üyesi olmadığı ve PM üyeliklerinin düşeceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Okay, "Önceki Merkez Yönetim Kurulu tarafından bir tasarruf geliştirilmiştir. Daha sonra bu tasarrufla ilgili kimi değerlendirmeler basına yansımıştır. Ancak CHP Kurultayı Çankaya İlçe 4. Seçim Kurulu tarafından yapılmış ve İlçe Seçim Kurulu’na süresi içinde herhangi bir itiraz gelmemiştir. Bu haliyle seçim sonuçları kesinleşmiştir ve bu kesinleşmiş kesin sonuçlarına göre artık üyeliklerinin tartışılması söz konusu değildir" dedi.

"Gölge Kabine" oluşturma yönünde bir çalışmalarının olacağını bildiren Okay, uzmanlık alanlarına göre PM üyeleri ve milletvekillerinden oluşacak yeni kadroların böyle bir sorumluluk üstleneceğini açıkladı.

Okay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yarın Çorum’da Dedesliovası Türkmen etkinliklerine katılacağını, önümüzdeki hafta Cuma, Cumartesi ve Pazarı kapsayan bir biçimde Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale’yi ziyaret edeceğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89