• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 19 °C

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gözaltıları protesto ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan HDP Eski Milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklandı.

Diyarbakır'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce gözaltına alınan ve dün ilk kez avukatları ile görüştürülen Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.

Kışanak ve Anlı, sevk edildiği mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır'da Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto eden grupta bulunan ve gözaltına alınan Kongreya Jinên Azad (KJA) sözcüsü ve eski BDP milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Ata da, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

Kışanak, Ankara’da Darbe Komisyonu’na bilgi verdikten sonra Diyarbakır’a döndüğü sırada havalimanında, Eş Başkan Anlı da evinden gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “PKK /KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, sözde Demokratik Özerkliğin ilan edildiği Demokratik Toplum Kongresine katılmak ve burada olağan üye sıfatıyla örgüt lehine konuşma yapmak, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağrısı ve talimatları doğrultusunda Diyarbakır ilinde düzenlenen nevruz etkinliklerinde terör örgütü lehinde söylemlerde bulunarak özerklik çağrısı yapmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adına tescilli resmi araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak, yine yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunmak vb. çok sayıda eylemine yönelik olarak toplanan somut maddi her türlü şüpheden uzak kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller uyarınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak nedenlerinden dolayı gözaltına alınmıştır” açıklaması yapmıştı.

HDP'li vekiller bina önünde

Gözaltların hemen ardından hem HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile partililer, STK temsilcileri Belediye önünde gözaltıları protesto etmişti. HDP'li vekiller yetkililerden bilgi almaya çalışırken, barikatı aşmaya çalışan Tuncel ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşanmış, arbede sırasında HDP Eski Milletvekili Ayla Akat Ata da gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının gözaltına alınmasının ardından kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki göstermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89