• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Gülerce'den Çarpıcı İddia!

Gülerce'den Çarpıcı İddia!
Gülen cemaatinin önde gelen ismi Hüseyin Gülerce CHP ve MHP’de genel başkanlık için sürpriz adaylar olduğunu öne sürdü.

Gülen cemaatinin önde gelen ismi Hüseyin Gülerce CHP ve MHP’de genel başkanlık için sürpriz adaylar olduğunu öne sürdü. Gülerce “MHP ve CHP için devrede olan sürpriz adaylar var.” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında haftanın gündemini değerlendiren Hüseyin Gülerce, CHP ve MHP’de genel başkanlık için şu ana kadar adı geçmeyen sürpriz adayların olduğunu iddia etti. Ferda Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Zaman Gazetesi yazarı Gülerce, bu iddiaların kaynağını ise söylemek istemedi.

SÜRPRİZ İSİMLER VAR

MHP ve CHP’de değişim için devrede sürpriz isimlerin olduğunu öne süren Gülerce “Devrede dediğime göre bildiğim isimler var. MHP ve CHP için devrede olan sürpriz adaylar var. Ben şimdi bu işi meraklandırıcı bir yere çekmek istemiyorum ama benim bildiğim bu isimler partileri için sürpriz isimler. Benim bu isimleri açıklamam doğru olmaz, bana o bilgiyi veren insanlara da yanlışım olur. Onlar bana güveniyor ki söylüyorlar. Ama ortaya çıktıklarında bende çıkar söylerim.” dedi.

PARTİ İÇERİSİNDEN

Bu isimlerin parti içinde ve milletvekili olduğunu öne süren Gülerce, CHP’nin aldığı sonucu ise başarısızlık olarak yorumladı. Gülerce yüzde 26’lık sonucun bir başarı sayılamayacağını ifade ederek “CHP yöneticileri yüzde 26 gibi bir başarısızlığı başarı gibi gösteriyorlar. Kılıçdaroğlu’da Gürsel Tekin’de ‘Sizin için başarı ne olur’ diye sorulduğunda ‘yüzde 30’un altı başarısızlık olur.’ dediler. Bir iktidar hedefi olan ana muhalefet partisi için yüzde 26 hiçbir şekilde başarı olamaz. CHP içinde bir grup, bu seçim sonucu için başarısızlıktır diyorsa CHP içinde iç mücadele başlamıştır. Eski genel başkan Deniz Baykal’ın öncülük ettiği bir grup CHP içinde bir iç mücadele başlatmıştır. CHP içinde başlayan bu mücadele bitmez. Dolayısıyla önümüzde ki günlerde CHP’de bir çok tartışma olacaktır. Görünen köy kılavuz istemez. CHP içinde bir grup Kemal Kılıçdaroğlu için ‘4 yıl içinde bizi iktidara taşıyacak bir lider göremiyoruz’ diyorlar. Bu eleştiri CHP’nin içinde geliyor.” diyerek CHP’de ki değişimin sinyallerini verdi.

MHP ve CHP’nin seçim sonuçlarının başarısız oluşunu Ergenekon ve Balyoz davasının sanıklarının aday gösterilmesine bağlayan Gülerce “CHP ve MHP halkın demokratikleşme çabasını hiçe sayarak, Ergenekon sanıklarını Balyoz davasının sanıklarını aday gösterdiler. Bugün pek analist şunu söylüyorlar; “CHP ve MHP’nin başarısızlığının nedeni Silivri’de ki sanıkların milletvekili adayı yapılmasıdır.diye konuştu.

MHP barajın altında kalmasın diye, MHP’li taban çok ciddi bir vefa gösterdi ancak burada ki mesajın devamında Bahçeli’ye de bir mesaj var. Bahçeli ya uygunsuz görüntüler nedeniyle istifa etmek zorunda kalan yöneticiler yerine gerçekten parti tabanını kucaklayacak ve yeni MHP imajını verecek bir değişikliğe gidecek ya da Bahçeli’de böyle bir niyet görmeyen Bahçeli’nin yerine partiyi heyecanlandıracak ve ileriye götürecek bir lider arayışına girecektir.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89