• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Gülerce: Daha önce yaşanmamış bir operasyon geliyor

Gülerce: Daha önce yaşanmamış bir operasyon geliyor
Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce, önümüzdeki günlerde Gülen Cemaati'ne yönelik büyük operasyonlar yapılacağını iddia etti.

Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce, önümüzdeki günlerde Gülen Cemaati'ne yönelik büyük operasyonlar yapılacağını iddia etti. "Daha önce yaşanmamış bir operasyonu yaşayacağız. Pazartesi de başlayabilir, Uzakdoğu ziyareti sonrası da" diyen Gülerce, "Neden Abdullah Gül, Fehmi Koru'yu ABD'ye Gülen'in yanına gönderdi" diye sordu.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla tırmanan AKP-Gülen Cemaati arasındaki kavgayla ilgili, Cemaat'in sözcüsü olarak bilinen, Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce, yeni açıklamalar yaptı.

Bir televizyon programında konuşan Gülerce, Hükümet’in Emniyet içerisindeki operasyonuna dikkat çekerek, "Çok büyük bir fırtına geliyor, diyorum. Bunu bazı siteler tehdit ediyor, diye veriyor. 'Fırtına geliyor' dediğiniz zaman, tehdit değil, tedbirinizi alın, demektir. Ben 'sıkı duralım' diyorum. Bu olay ne Selçuklu'da yaşandı ne Osmanlı'da. Böyle yangın Sünniler arasında hiç yaşanmadı. Tedbir hükümete yönelik tabii. 700-1000 polisin yeri değişti. Herkesin burada dikkat çekeceği şey, hukuk. Yanlış yapanlar hukuk çevresinde değerlendirilsin" diye konuştu.

'BAŞBAKAN OPERASYON KONUSUNDA KARARLI'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'tahrik edenlerin olduğunu' iddia eden Gülerce şunları söyledi:

"Paralel yapıya bir operasyon geliyor. Başbakan'ın dünkü toplantısı da bunun bir göstergesidir. Başbakan, toplantıya kendisini eleştirmeyen isimleri çağırdı. Bu, şunu gösteriyor; Başbakan bir karar vermiş, kendisine destek veren gazetecilere bu fikrini açıkladı. Daha önce yaşanmamış bir operasyonu yaşayacağız. Pazartesi de başlayabilir, Uzakdoğu ziyareti sonrası da. Ama böyle bir operasyonu daha önce Türkiye görmedi. Bu toplantıdan çıkan ana fikir, Başbakan'ın operasyon konusunda kararlı olması.

DENİZ BAYKAL VURGUSU!

Netice ne olursa olsun, büyük sıkıntılar yaşayacağız. Daha önce Hizmet Hareketine böyle bir bakış açısı olmamıştır. Bu olaydan yara almadan kimse çıkamaz. Bu kasırganın şu anda sadece ben değil, Sayın Baykal da farkında. Sayın Cumhurbaşkanı televizyona çıkmıyordu. Neden çıktı? Neden Gül, Fehmi Koru'yu ABD'ye Gülen'in yanına gönderdi?"

'CEMAAT DE YANLIŞLAR YAPTI'

Gülerce, Cemaat'in de yanlışlar yaptığını ifade ederek, "Hizmet Hareketi de yanlışlar yaptı. Öz eleştiri yapılmalı" derken, Fethullah Gülen'i yanlış yönlendirenlerin de olduğunu belirtti. Gülerce, seçimlerde AKP'ye oy vereceğini de açıkladı.

'MEKTUP GÜL'E YAZILMIŞTI'

Gülerce, Gülen tarafından Erdoğan'a yazıldığı söylenen mektupla ilgili olarak ise "Mektup 21 Aralık'ta gönderildi. Mektup, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazıldı. Sayın Cumhurbaşkanı, bir hal çare bulmak için Fehmi Koru'dan ricacı olmuş. Cumhurbaşkanı, Başbakan Erdoğan'a 'böyle bir mektup var sizin de okumanız isteniyor' deyip okutmuştur" dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89